Twitch, Çıplaklık Kurallarını Yeniden Gözden Geçirdi

Twitch Kurallarında Değişikliğe Gitti

Twitch çıplaklık kuralları ile ilgili yeniden düzenleme yaptı. İşte tüm detaylar.

Twitch bünyesinde bir çok kuralı değiştirdi ve bu durum hala devam ediyor. Platform çıplaklık politikalarını bir kez daha revize etti. Twitch’in Güven ve Güvenlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Angela Hession, bir blog yazısında, son değişikliğin yayıncıların “tamamen veya kısmen çıplak” gibi davranmasını engellediğini yazdı. Değişiklik, şirketin içerik oluşturucuların “düzgün şekilde etiketlenmiş” cinsel içerik yayınlayabileceğini söylemesinden birkaç hafta sonra geldi. Görünüşe göre bu kurallar fazla istismar edilmiş olacak ki şirket fikrini değiştirdi. Şirket, yayıncıların dikkatlice yerleştirilmiş nesnelerle, sansür çubuklarıyla veya kamera açılarıyla çıplaklığı “ima etmesine” yanıt olarak yeni topluluk kurallarına ekledi. Şirket şartlarına ilişkin güncelleme bugün yürürlüğe giriyor.

Twitch, Çıplaklık Kurallarını Yeniden Gözden Geçirdi

Gözden geçirilen şartlar aynı zamanda transparan kıyafetleri de yasaklıyor ve giysilerin vücudun örtülmesi gereken bölgelerinde tamamen opak olması gerektiğine açıklık getiriyor. Hession ayrıca, “kalçaların tamamen kapatılması” şartının gevşetildiği bir havuz, plaj veya jakuzinin yanından yayın yaparken de dahil olmak üzere içeriği doğru şekilde kategorize etmenin önemini vurguladı.

Twitch, cinsel temalı olarak etiketlenen yayınların küçük resimlerini en sonunda bulanıklaştırmayı planlıyor. Şirket çıplaklık ile ilgili kurallarını bir esnetiyor bir sıkılaştırıyor diyebiliriz, ancak ne yapmak istediklerini anlamak hala zor. Yayın platformunda daha fazla detay sürekli olarak güncelleniyor denebilir.

Siber Saldırılar , Bütçe Yetersizliği Nedeniyle Kritik Altyapılarda Yaşanıyor