iPhone 6s şarj olduktan sonra yanmaya başladı!

yanan iphone 6s 1

Apple iPhone 6s modellerinde gündeme gelen batarya sorunundan sonra şüphe uyandırıcı bir olay meydana geldi. İşte detaylar.

Geçtiğimiz haftalarda Apple, bazı iPhone 6s modellerinde meydana gelen batarya sorununu kabul etmiş ve cihazları ücretsiz olarak değiştirmişti. Kullanıcıların batarya seviyeleri %30 civarında iken cihazlardan bazıları bir anda %0’a düşüyor, şarja taktıktan sonra ise tekrar %30’a çıkıyordu. Bu konu gündemden kalkmaya başlarken, önemli bir olay yaşandı.

iPhone 6s şarj sonrasında yanmaya başladı!

PhoneArena isimli haber sitesine bir okuyucu tarafından gönderilen fotoğraflar, Apple iPhone 6s sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Kullanıcı, cihazını normal bir şekilde şarj ettiğini ancak şarj sonrasında, şarj kablosu ile telefonun bağlantısını kestikten sonra, cihazdan dumanlar çıkmaya başlamış.

Hızla ısınan telefonu elinden düşüren kullanıcı, arka kapağı ayrılan cihazın fotoğraflarını da paylaşıyor. Görüntüler, cihazın bataryasında bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Kullanıcı, yanma sonrasında cihazın patladığını da iddia ediyor.

Henüz konu ile ilgili olarak Apple ile iletişime geçilmemiş. Ancak Apple’ın bu tarz durumlarda cihazları çoğu zaman ücretsiz olarak değiştirdiği biliniyor.

Apple tarafından doğrulanan bilinen bir batarya tehlikesi şimdilik yok. Ancak her zaman vurguladığımız uyarıyı tekrar hatırlatalım. Her türlü elektronik cihazı mümkün olduğunda orijinal şarj cihazı ile kullanmaya özen göstermek gerekiyor. Aksi taktirde böyle istenmeyen kazalar meydana gelebiliyor.

yanan-iphone-6s-2

Akıllı telefonlar için 5 nostaljik oyun!