Twitch, yayıncılarına daha fazla para kazandıracak!

Twitch, yayıncılarına daha fazla para kazandıracak!

Twitch ülkemizde oldukça popüler olan uygulamalar arasında yer alıyor. Şirket şimdi kullanıcılarına sunduğu geliri artıracak. İşte detaylar.

Şirket “Daha fazla Twitch yayıncısı, platformun Reklam Teşvik Programına katılmak için davetler bulacak. Buna ek olarak, şirket programdaki yayıncılara sabit bir BGBM yapısı kullanarak ödeme yapmayı durduracak – bunun yerine reklam ödemelerini artırmak için yüzdeye dayalı bir gelir paylaşımı modeli kullanacak” açıklamasını yaptı. Akış hizmeti programı Şubat ayında başlattığında, içerik oluşturuculara akış yaptıkları saatlere ve saat başına sundukları reklamlara göre her ay sabit bir ödeme sözü verdi. Örneğin, ayda 40 saat yayın yapmayı kabul eden bir kullanıcı, saatte 3 dakikalık reklam yayınlarsa 300 ABD doları kazanacaktı.

Twitch, yayıncılarına daha fazla para kazandıracak!

Sabit ödemenin ardındaki fikir, bir ayda ne kadar kazanacaklarını bilmeyi tercih eden içerik oluşturucuların varsayımlarını ortadan kaldırmaktı. Ancak bu yeni modelle içerik oluşturucular, akışlarında yayınlanan her reklamdan elde edilen gelirin yüzde 55’ini alacak. Twitch, bunun platformdaki içerik oluşturucuların büyük çoğunluğu için reklam ödeme oranında yüzde 50 ila 150’lik bir artışı temsil ettiğini söylüyor.

Ağustos ayından itibaren, hak kazanan satış ortakları da saatte 3 dakikalık reklam yayınlamayı kabul ederek ve Reklam Yöneticilerindeki ayarı etkinleştirerek 55/45 oranından daha fazla para kazanabilirler. Sosyal medya platformları içerik oluşturucularına daha fazla para kazanmanın yollarını sunma konusunda kararlı. Zira rekabet oldukça yoğun.

Samsung, 300 işçisini TV LCD bölümünden yarı iletken birime kaydıracak