Hava durumunun atılan tweet üzerinde etkisi bilimsel olarak kanıtlandı. İşte tüm detaylar.
Araştırmacılar, 2015 ile 2021 yılları arasında 190 ülkeden gönderilen 7,7 milyardan fazla coğrafi etiketli tweet içeriğini analiz etti. Tweet’lerin günlük hava durumu verilerine karşı duyarlılığını ölçmek için bir dil analiz aracı kullandılar. Araştırmacılar, normal hava günleriyle karşılaştırıldığında, “hem yerel aşırı sıcak hem de aşırı yağış olaylarının, olumsuz ifadeler içeren gönderilerin oranlarını yükselterek duygusal durumları kötüleştirdiğini” buldular. Ayrıca, insanların sağanak yağışlar ve sıcak hava dalgaları sırasında, daha fazla olumsuz tweet attığını ve bir saatlik uykudan vazgeçtiklerini belirlediler.
Çalışmayı ilk etapta iklim değişikliği ve ruh sağlığı arasındaki bağlantıları keşfetmek için yürüttüler. Columbia Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma bilimcisi ve çalışmanın ortak yazarı Kelton Minor, “Şu an itibariyle, küresel olarak ortaya çıkan bu yeni aşırı olayların insan duygularını etkileme biçiminde çok az adaptasyon kanıtı görüyoruz” diyor.
Rejenerasyon Projesi adlı kar amacı gütmeyen bir kuruluşun baş bilim adamı olan Nick Obradovich, 2021’de Pasifik Kuzeybatısı ve güneybatı Kanada’da rekor kıran bir sıcak hava dalgası sırasında duygulardaki en büyük değişikliği buldu. Minor ve meslektaşları, daha aşırı hava olayları karşısında sosyal medya duyarlılığını izlemeye devam etmeyi planlıyor; araştırmalar, küresel yükselişin ortasında daha da sık meydana geleceğini gösteriyor. Bu tarz çalışmalar oldukça ilginç diyebiliriz.
Motorola Moto X40 resmen tanıtıldı: İşte fiyatı ve özellikleri