Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı!

Elon Musk, SpaceX'in ilk yörünge uçuşu için tarih verdi

Türksat 5B uydusu, Türkiye saati ile 6.58’de uzaya fırlatıldı. İşte Türkiye’nin yerli ve milli uydusu hakkındaki detaylar!

Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı! Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Elon Musk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Türksat 5B uydusuna yönelik de önemli detaylar konuşulmuştu. Bu sabat 06.58 sularında ise Türksat 5B uydusu Space X firmasını Falcon 9 roketiyle uzaya gönderildi. Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da önemli ifadeler kullandı.

Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı!

Türksat 5B, ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral üssünde uzaya fırlatıldı. Bu anları Türksat’ın Gölbaşı yerleşkesinde düzenlenen törende canlı olarak izleyenler arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bulunuyordu. Törende konuşan Oktay, “Buradan elde ettiğiniz veriler ve teknolojiler aslında bize faaliyette bulunduğumuz tüm alanları ölçme fırsatı veriyor ve buradan nereye gideceğimizle ilgili yol gösteriyor. Kapsama alanı içerisine alınan ülkelerle iş birliğimiz şimdikinin çok daha ötesinde olacak.”

Türksat 5B uydusu uzaya fırlatıldı

“Bunun teknolojik, ticari boyutu var ama onun ötesinde bir iş birliği boyutu da var. Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmak öyle kolay değil. Hangi amacı gerçekleştirirseniz gerçekleştirin yeterli değil. Kendi koyduğumuz hedefleri aşmak zorundayız. Türkiye olarak da şu anda ulaşmak istediğimiz hedefler çerçevesinde güzel bir noktadayız ama bu ulaşmak istediğimiz hedeflerin üzerine mutlaka yeni bir hedef daha koymamız gerekiyor. Onun için 5B’yi fırlatırken 6Ayı, 6A’yı da fırlatırken de kendi fırlatma sistemlerimizi nasıl geliştiririz diye çalışıyoruz. Atmosferi 4 defa aşmayı başardık.” ifadelerini kullandı.

Renault Clio zammı bu kadar da olmaz dedirtti: Fiyatı aşırı yükseldi