Renault Clio zammı bu kadar da olmaz dedirtti: Fiyatı aşırı yükseldi

renault clio 6

Renault Clio zammı akıllara durgunluk veren bir miktarda yapıldı. Dolar kurunun hızlı bir şekilde artması aynı zamanda otomobil markalarını da harekete geçirdi. İşte yeni fiyat ve diğer detaylar.

Bir süredir beklenen Renault Clio zammı beklentileri fazlasıyla aştı. Dolar kurunun hızlı bir şekilde yükselmesi nedeniyle akaryakıt başta olmak üzere her kalemde yeni zamlar görmek mümkün. Aynı şekilde otomobil markalarında da benzer fiyat artışları yaşanıyor. Özellikle bazı modellerin yükselişi çok daha fazla can yakıyor.

Üretimi Türkiye’de yapılan Renault Clio bunlar arasında yer aldı. Gelen fiyat güncellemesi ile birlikte en ucuz Clio bile 361 bin TL seviyesine ulaştı. Bu gerçekten de dudak uçuklatan bir rakam. Üstelik bu modelin Türkiye’de üretiliyor olması işin bir diğer trajik tarafı. Ne yazık ki otomobil fiyatları tahmin edilenin çok daha yukarısına çıkmaya devam ediyor.

Renault Clio zammı dudak uçuklattı

Yaşanan zam ile birlikte en düşük model Renault Clio 361 bin TL seviyesine yükseldi. En pahalı olanı ise 465 bin 900 TL düzeyinde. Geçtiğimiz yıl ile kıyaslandığında arada neredeyse yüzde 100 fark var. Bu durum vatandaşın otomobil almasını imkansız hale getiriyor. Özellikle orta gelir grubu fazlasıyla zorlanıyor.

Renault Clio zammı

Türkiye’de son derece yaygın bir şekilde kullanılan Renault Clio fiyatı büyük şaşkınlık yarattı. Açıkçası kimse böylesine sert bir yükseliş beklemiyordu. Başlangıç paketi fiyatına sadece 1 gün içerisinde 114 bin TL zam geldi. Böylece Türkiye’de alınabilecek uygun fiyatlı araç sayısı azalmış oldu. Renault Clio zammı benzeri fiyat artışlarının diğer markalarda da görülmesi bekleniyor.

Tesla yeni güncelleme ile çok önemli bir özellik kazanıyor (Video)

Türkiye’de araç fiyatlarının artışı ÖTV miktarının yüksek olmasına ve dolar kuruna bağlı. Bu ikisinin düşmesi ile birlikte araç fiyatlarında düşüş yaşanabilir.