Türkiye’de konsol fiyatları bir çıkıyor, bir düşüyor

PS5

Ek gümrük vergisi oranı yüzde 50’den, yüzde 20’ye indiğinden beri Türkiye’de konsol fiyatları bir çıkıyor, bir düşüyor. İşte detaylar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl alınan bir kararla konsollardan yüzde 50 oranında ek gümrük vergisi alınması kararlaştırılmıştı. Bu karar sonrada konsol fiyatlarında önemli bir artış yaşandı.

Aslında ilk etapta ek gümrük vergisinin Ekim ayı gibi kaldırılması bekleniyordu. Fakat süreç 1 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Nitekim 1 Ocak’ta yayınlanan bildiri ile yüzde 50 olan ek gümrük vergisi, yüzde 20’ye indirildi.

Türkiye’de konsol fiyatları bir çıkıyor, bir düşüyor

Vergi indirilmesine, indirildi fakat konsol fiyatlarında net bir istikrar sağlanamadı. Hali hazırda bazı teknoloji mağazalarında konsollar eski fiyatlarından satılmaya devam ediyor. Bazı mağazalarsa ise fiyat bugün düşüyor, yarın yine eski yerine geri çıkıyor.

Yani vergi düşmüş olmasına karşın konsol fiyatları henüz tam anlamıyla rafına oturmadı. Görünen o ki perakende satıcıları da hangi konsolu kaç TL’den satmaları gerektiğine henüz karar veremediler. Öte yandan Sony ya da Microsoft cephesinden de önerilen fiyatlara ilişkin bir değişiklik gelmedi. Yani Sony PS5 fiyatını hala 8299 TL’de tutmaya devam ediyor. Gerçi hali hazırda Türkiye’de bu fiyata bile PS5 bulmak pek mümkün değil. Lakin bu da başka bir başlığın konusu. Eğer şu aralar konsol almayı düşünüyorsanız, biraz daha sabredip fiyatların tam anlamıyla oturmasını bekleyebilirsiniz.

Elon Musk WhatsApp yerine Signal kullanın dedi