Türkiye’de iPhone 13 almak mantıklı mı?

iPhone 13

Yeni nesil iPhone modelleri tanıtıldı. Türkiye fiyatları da belli oldu. Peki bu telefonları Türkiye’de almak ne kadar mantıklı? İşte bu sorunun yanıtı.

Türkiye’de iPhone 13 almak mantıklı mı? Yeni iPhone 13 ikilisi, tanıdık bir tasarıma sahip olmakla beraber birkaç yüksek özellik ile karşımıza çıkıyor. iPhone 13 ve 13 mini’nin genel şekli pek değişmedi hala düz kenarlar ve daha yuvarlak köşelere sahip IP68 dereceli bir metal gövdede bir kez daha birleştirildi. Ancak bu kez, ayırt edici çentik %20 küçüldü.

iPhone 13 mini için 5,4 inç ve iPhone 13 için 6,1 inç olan panellerin kendileri %28 daha parlak. HDR parlaklığı 800 nit’e kadar maksimum dış mekân parlaklığına ve 1200 nit’lik bir zirveye ulaşıyor. HDR’den bahsetmişken, yeni paneller Dolby Vision, HDR10 ve HLG standartlarını destekliyor.

Türkiye’de iPhone 13 almak mantıklı mı?

Yeni iPhone 13 ve 13 mini’nin kalbinde Apple A15 biyonik yer alıyor. Apple’a göre A15, mevcut herhangi bir akıllı telefondaki en hızlı yonga seti. A15, iki yüksek performanslı CPU çekirdeğine ve dört ek yüksek verimliliğe sahiptir ve verimli bir 5nm üretim düğümü üzerine inşa edilmiştir.

Yeni A15, cihazda ses ve görüntü tanıma ve diğer gelişmiş makine öğrenimi görevleri gibi özelliklere güç sağlayan yeni bir 16 çekirdekli Neural Engine’e de sahip. Buna ek olarak, gemide yeni bir ISP, iki kat daha fazla önbellek, ayrıca yeni bir görüntü motoru ve yeni video kodlayıcılar ve kod çözücüler mevcut.

iPhone 13 ve iPhone 13 mini arkada iki kameraya sahip bulunuyor ve aynı zamanda ana kamera 1.7µm piksel ve 26mm f/1.6 lensli 12MP sensöre sahip.

iPhone 13 ve iPhone 13 mini’in 256 GB ve 512 GB depolamaya sahip olması bekleniyor. Fiyatlandırma ise iPhone 13 için 11999 TL iPhone 13 mini için ise 10999 TL‘den başlıyor.

Yıldız ışığı, gece yarısı, mavi, pembe ve (PRODUCT)RED baskısı dahil olmak üzere toplam beş alüminyum renk seçeneği karşımıza çıkıyor.

Tüm bu verileri göz önüne aldığımızda bu cihazları almak çok da mantıklı durmuyor. En azından mevcut fiyat paritesiyle. Keza bu fiyatlara satın alabileceğiniz çok daha iyi Android tabanlı telefonlar mevcut.

Küresel ısınma sebebiyle gençler çocuk yapmaktan korkuyor