iPhone XS Max alacağınız parayla bunları yapabilirsiniz!

iphone xs max p

#İŞBİRLİĞİ

Apple’ın Türkiye’de yaklaşık olarak 11.000TL etiketle satışa sunduğu iPhone XS Max almak ne kadar mantıklı? Peki bu paraya Türkiye’de başka neler yapabilirsiniz? İşte yanıtı.

Son dönemde Apple’da işler pek de yolunda gitmiyor. Fiyat olayını iyiden iyiye abartan Apple, pek çok pazarda hızla kan kaybediyor. Nitekim Türkiye de bu pazarlarda biri. Hatırlanacağı üzere Apple CEO’su Tim Cook da kısa süre önce konu ile ilgili bir açıklamada bulunmuş ve Türkiye’deki satışlardan pek memnun olmadığını dile getirmişti.

Açık konuşmak gerekirse, Türkiye’de yeni bir iPhone modeli satın almak ciddi anlamda lüks olmuş durumda. Ksıa süre önce Apple Store üzerinden satışa sunulan iPhone XS Max’ın fiyatı yaklaşık olarak 11.000TL’den başlıyor. 512GB dahili depolamaya sahip versiyonu seçtiğinizde ise ödemeniz gereken ücret 13.999TL’ye kadar çıkabiliyor. Peki bir akıllı telefona 14.000TL verene kadar, bu parayla neler yapabileceğinizi hiç merak ettiniz mi? Açıkçası biz ettik ve merak edenler için de kısa bir liste hazırladık.

Uçuk iPhone modelleri Apple’a 200 milyar dolara mal oldu

Bu yazımızda 14.000TL ödeyip 512GB dahili depolama alanına sahip bir iPhone XS Max alana kadar neler yapabileceğiniz sizler için listeledik.

Listemize geçmeden önce şunu da göz ardı etmemenizi tavsiye ederiz. Sonuçta Apple her sene yeni bir iPhone çıkarıyor. Yani bu sene ufak bir servet ödeyip satın aldığınız XS Max önümüzdeki yıl eskimiş olacak. Dahası Apple bu modelleri “kullanıcıları düşündüğü için” yeni güncellemelerle yavaşlatmaya başlayacak. Şimdi çok hızlı diye övünülen A12 Bionic yonga seti, performans anlamında önemli oranda güç kaybedecek. Sizse 14.000TL ödeyerek satın aldığınız telefonun nasıl bu kadar yavaşladığına anlam vermeye çalışacaksınız.

Sonuç olarak biz listemizi sizlere sunalım. Siz yine de dilerseniz 14.000TL ödeyip, iPhone XS Max satın alabilirsiniz. Tercih sizin.

Akıllı telefon, tablet, PC, ses sistemi, akıllı televizyon!

iPhone XS Max için vereceğiniz 14.000TL ile çok rahat bir şekilde akıllı telefon, tablet, PC, ses sistemi ve akıllı televizyon satın alabilirsiniz. Bugün ülkemizde 3000TL’ye satılan amiral gemisi modelleri mevcut. Bunun için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz. Evet üst segmente hitap eden akıllı telefonumuzu aldığımıza göre geride 11.000TL’miz kaldı.

Türkiye’deki en ucuz amiral gemisi modelleri için tıklayın

Ortalama bir akıllı TV için 5.000TL ayırabiliriz. Bu akıllı TV için 1000TL değerinde sound bar almak mümkün. Geriye kaldı 5.000TL’miz. Orta segmente hitap eden bir tablet yaklaşık olarak 2000TL. Geriye kalan 3000TL ile de bir laptop satın alabilir ya da kasa toplayabiliriz.

iphone xs max 1

Karayipler & Küba & Bahamalar turu

iPhone XS Max için vereceğiniz para ile Miami, Roatan, Puerto, Cuzumel, Meksika ve Nassau’nun aralarında bulunduğu bölgeleri ziyaret eden 8 gün sürecek muhteşem bir tura çıkabilirsiniz. Üstelik bu tur için şu anda ödeyeceğiniz ücret 9500TL. Geri kalan parayla da vize, pasaport işlemlerinizi hallederek, sevdiklerine bol bol hediye alabilirsiniz.

iphone xs max 3

Ayağınızı yerden kesebilirsiniz

Geçmişte bazı iPhone ilanlarında Şahin ya da Doğan ile takas olabilir gibi ibareler yer alıyordu. Fakat 14.000TL’lik fiyatıyla iPhone XS Max, Şahin, Doğan fiyatını da geçti. Artık takasta bu araçların yanında belli bir miktar da para veriyorlar.

Açıkçası 14.000TL iPhone XS Max’a verene kadar iyi kötü ayağınızı yerden kesebilirsiniz. Eğer arabam var diyorsanız, eski bir klasik alıp, onu zevkinize göre modifiye edebilirsiniz.

iphone xs max 2

PS4 Pro, Xbox One X, Nintendo Switch ve oyun bilgisayarı!

Eğer sağlam bir oyuncuysanız, 14.000 TL ile tüm konsolları satın almanız mümkün. Hali hazırda ülkemizde de satışta olan PS4 Pro, Xbox One X ve Nintendo Switch’i satın aldığınızda ödemeniz gereken meblağ ortalama olarak 8500TL. Geriye kalan 5.500TL ile ortalama bir oyun bilgisayarı toplayabilir ya da konsollarınıza onlarca oyun alabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

iphone xs

5 yıldızlı otelde 1 ay tatil!

Malum şimdi tam da tatil satın alma zamanları. Yavaş yavaş otellerin yeni sezon fiyatları belli olmaya başladı. Erken rezervasyon fırsatını değerlendirerek, 14.000TL karşılığında Antalya’da 5 yıldızlı otelde 1 ay boyunca tatil yapabilirsiniz. Üstelik seçtiğiniz otele göre bu meblağ daha da aşağılara düşebilir.

Kısaca özetlememiz gerekirse, 14.000TL verip iPhone XS satın almak yerine, bu parayla çok daha iyi şeyler yapabilirsiniz. Biz size kesinlikle almayın demiyoruz. Fakat iPhone XS Max ciddi anlamda bu paraya değer mi? İşte bunu düşünmenizi tavsiye ediyoruz.

iphone xs max 4