Turkcell’in 500 Kardelen’i Daha Üniversiteyi Kazandı

IMG 3555

 Turkcell’in ÇYDD, TOG ve TESYEV ile birlikte yürüttüğü “Kardelenler” projesi kapsamında eğitim bursu alan 500 kız öğrenci, üniversite sınavında başarılı oldu.

Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı gereği “eğitimde fırsat eşitliği”ni desteklemeyi ilke edinen Turkcell, toplumsal ve maddi gerekçelerle eğitim hakkından mahrum kalabilen kız çocuklarının meslek sahibi çağdaş bireyler olma yolundaki mücadelesine destek vermeye devam ediyor. Turkcell’in, 14 yıldır kararlılıkla sürdürdüğü Kardelenler projesi, bu yıl 500 kız öğrencinin daha üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

IMG_3555

Mühendislik, öğretmenlik ve hukuk revaçta

Üniversiteyi kazanan Kardelenler en çok mühendislik, eğitim, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, tıp ve sağlık bilimlerinin çeşitli bölümlerini tercih etti. Kardelenler’in daha çok mühendislik, öğretmenlik ve hukuk bölümlerine rağbet göstermesi dikkat çekti. Kazandıkları üniversitelerde eğitim hayatlarına başlayan Kardelenler’in arasında moleküler biyoloji ve genetik, biyomedikal mühendisliği, organik tarım, gastronomi ve mutfak sanatları gibi yenilikçi meslekleri kendilerine hedef olarak belirlemiş kızlarımız da bulunuyor.

Dünyanın En Değerli Markası Apple Oldu