Türkiye’de dakikada 3 adet siber saldırı gerçekleşiyor

siber saldırı

Türkiye’de 2023’ün ilk yarısında gerçekleşen kötü amaçlı yazılım saldırılarında, geçen yılın ilk yarısına göre artış yaşandı. Türkiye’de yılın ilk altı ayında 684.296 adet kötü amaçlı siber saldırı oldu.

 Siber saldırı sayısı ve kapsamı her yıl artmaya devam ediyor. Dünyanın internete entegrasyonu, siber saldırılar için daha elverişli ortam yaratırken saldırıların hedef alanını da genişletiyor.

WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’nda toplanan verilere göre, Türkiye’de gerçekleşen kötü amaçlı yazılım saldırısı sayısı 2023 Haziran ayı sonu itibarıyla 684.296’ya ulaşarak yarım milyonu aştı.

siber saldırı

Dakikada 3 Siber Saldırı

Firebox’lardan gelen veriler ışığında hazırlanan rapora göre, Ocak ve Haziran ayları arasında Türkiye geneli her gün 3.802, her saat 158, her dakika ise 3 kötü amaçlı yazılım saldırısı gerçekleşti. Saldırı türlerinden en çok tercih edilenlerin Gen:Variant.Lazy ve Adware.Generic olduğunu aktaran Yusuf Evmez, siber güvenlik alt yapılarını hedef alan kötü amaçlı yazılım türlerinin her sene çeşitlenerek güçlendiğine dikkat çekiyor.

siber saldırı

Sıfırıncı Gün Saldırılarının Oranı %6

 2023 Haziran ayı sonu itibarıyla 684.296 sayısına ulaşan kötü amaçlı yazılım saldırılarının %6’sını sıfırıncı gün (zero-day) saldırıları oluşturuyor.

Dijital dönüşüm ve uzaktan çalışma tercihleri nedeniyle şirketler verilerini ağlarda tutmaya devam ederken hackerler da ağlarda bulunan bu verileri elde etmek için fırsat kolluyor. Türkiye’de bu yılın ilk 6 ayında 7.297 adet ağ güvenlik saldırısı gerçekleşti. Geçen yıl bu sayının 4.551 olarak ölçülmüştü. Ağ güvenlik saldırı türleri arasında en çok “WEB Directory Traversal” türü saldırıları oluyor. Bu saldırılar, bir uygulamayı çalıştıran sunucudaki rastgele dosyaları okumasına olanak tanıyan bir web güvenliği açığından yararlanıyorlar.

İddia: iPhone 15’te yeni pil teknolojisi kullanılacak