Türkiye mobil oyun pazarı gün geçtikçe büyüyor!

2020’nin en iyi oyun tablet modelleri

Medya takip kurumu Ajans Press’in, AdColony & Global Web Index ortak verilerinden elde ettiği sonuçlara bakarsak Türkiye mobil oyun pazarı hakkında daha detaylı bir bilgiye sahip olmak mümkün. Hadi gelin detaylara bir göz atalım.

Tüm internet kullanıcıların yüzde 84’ünün en az bir tane cihaz ile mobil oyun oynadığı ortaya çıktı ve Türkiye mobil oyun pazarı önemli gelişme yakaladı. Bu durum Dünya genelinden değerlendirildiğinde gerçekten de çok yüksek. Oyun oynayan yetişkinlerin de yüzde 81,7’sinin kadın, yüzde 76,5 gibi bir bölümünün erkek olduğu ortaya çıktı. Bu durum Türkiye’yi mobil oyun pazarında çok ciddi bir seviyeye ulaştırıyor.

Türkiye oyun pazarı iyi bir ilerleme kazandı

Türkiye’deki mobil oyun meraklılarının kişisel ilgi alanlarına göz atıldığında; film-sinema, müzik, teknoloji, yeme-içme ve haberler/güncel olayların takibi gibi sonuçlar ortaya çıktı. İlgi alanları hakkında herhangi bir yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmadı.

Türkiye mobil oyun pazarı

Mobil oyunlar ile alakalı basına yansıyan haber adetleri kapsamlı bir şekilde araştırıldı. Bu araştırmalar sonucunda mobil oyunlar ile alakalı 714 habere yer verildiği söylendi. Yerli oyun firmasının 1,8 milyar dolara satılmasının son 2 ayın en çok konuşulan konuları içerisinde yer aldığı ifade edildi. Hatırlayacağınız üzere basında hemen hemen her yerde bu konuya yer verilmişti.

Mobil oyun pazarı her geçen gün çok daha fazla artıyor. Bu artış sadece gençlerle sınırlı değil. Aynı zamanda orta ve üst yaş grubunda da mobil oyunlar önemli bir yer tutuyor. Muhtemelen bu rakamlar giderek daha fazla artacak. Sizce oyun pazarındaki büyüme nereye kadar devam edecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.