Güneşteki Patlamalar : dijital hayat tehlikede

Space Weather’

Bilim adamları güneşteki patlamalar nedeniyle dijital hayatın durabileceğini söyledi. Yaşanan bu patlamalar, nedeniyle uydular ve astronotların büyük bir risk içinde olduğu söylendi.

Bilim adamları Güneşte yer alan karanlık bir bölgenin dünyaya doğru döndüğünü ve karanlık noktaların içinde patlamaların olduğu söylendi. Bu karanlık bölgenin Dünya’ya doğru döndüğünü ve birkaç gün içerisinde daha belirgin bir hal alabileceğini belirtti. AR2770 olarak adlandırılan lekenin Mars’ın genişliğinde bir ‘birincil karanlık çekirdeğe’ sahip olduğu açıklandı. Güneşteki patlamalar dünyanın kaderini değiştirebilir.

Güneş lekesi, 11 senelik yeni elektromanyetik etkinlik dönemsi olan Solar Cycle 25’in bir parçası ve üstünde şu anda küçük patlamalar ortaya geliyor. AR2770 şimdilik çok büyük patlamalar üretmemiş olsa da, eksperler Dünya’daki elektromanyetik operayonları ve tesisleri dönem dışı bırakabilecek vakası yakından takip ediyor.

Güneşte Patlamalar : dijital hayat tehlikede

Space Weather’ın raporlarına göre, AR2770’in, Dünya atmosferine küçük iyonlaşma dalgaları gönderiyor. Bununla birlikte, lekenin alanı büyüyor ve gelecek günlerde daha yoğun Güneş patlamaları üretebilme ihtimali bulunuyor.

NASA konu hakkında açıklama yaparken, Güneşteki patlamalar, güneş lekelerinin yakınında manyetik alan hatlarının dolaşması, kesilmesi veya yeniden düzenlenmesinden kaynaklanan ani bir enerji boşaltımının neden olduğu söylendi. Ardından Güneş’ten gelen bu yüksek enerjili parçacıklar, Dünya’nın atmosferine girdiğinde manyetik kutup noktaları üzerinde aurora adı verilen ışık olayları gerçekleşiyor.

Kozmik dalgaların şiddeti özel hava balonları ile ölçülüyor. Dalgalar, Dünya’nın atmosferine ilişki ettiğinde, bu balonlar yardımıyla frekeansların ebatı da ölçülebiliyor. Bilim insanları bu yaklaşımı dikkatli bir şekilde izlerken yaşanacak olan bir yaklaşımın dijital dünyayı tamamen durdurabileceği söyleniyor.

Last of Us Part 2 yeni güncelleme