Türkiye aşı sertifikası konusunda görüşmelere başladı

Koronavirüsten korunmak

Türkiye, aşı sertifikası problemi ile boğuşuyor. Bildiğiniz üzere her ülke bizim kullandığımız aşıları kabul etmiyor. Bu nedenle Dışişleri Bakanlığı bazı görüşmeler gerçekleştiriyor.

Pandemi süreci ile mücadele devam ederken ortaya tuhaf problemler çıkmaya başladı. Normal şartlarda Dünya Sağlık Örgütü bile neredeyse tüm aşıların kabul edileceğini ifade etti. İnsanlık için acil olan bu aşılar arasında ne yazık ki ayrım yapılıyor. Bu ayrım ilk olarak Suudi Arabistan tarafından başlatıldı.

Hatırlayacağınız üzere Suudi Arabistan hacı adayları ile ilgili Sinovac aşısı konusunda bir karar almıştı. Bu aşıdan kullanan kişiler ne yazık ki Hac için Suudi Arabistan sınırlarına giremeyecekti. Şimdi ise Yunanistan ile benzer sorunlar yaşanmasın diye çalışmalar başlatıldı.

Türkiye aşı sertifikası için Yunanistan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Atina’da Yunanistan Başbakanı ile bir araya geldi. Ayrıca Yunan mevkidaşı Nikos Dendias yine orada yer alıyordu. Yapılan görüşmelerden hemen sonra ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Turizm sektörü için olumlu karşılanabilecek bu gelişme, her iki ülkenin birbirine aşı sertifikası vermesi ile sonuçlandı.

Koronavirüsten korunmak

Türkiye’den Yunanistan’a gidecek olan turistler için aşılar geçerli olacak. Aynı şekilde Yunanistan’dan Türkiye’ye gelecek olan kişiler için de aşı sertifikası kabul edilecek. Böylece iki ülke karşılıklı olarak vatandaşlarının seyahat etmesine izin veriyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Yunanistan ile somut projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Buna ek olarak Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan ile zaten anlaşılmıştı. Türkiye’nin kullandığı aşılar bu şekilde yapılan görüşmeler ile başka ülkeler tarafından kabul ediliyor. Bakalım turizm sektörüne bunun olumlu bir etkisi olabilecek mi?