Facebook yayınladığı son raporlarda devletler tarafından istenen kullanıcı veri taleplerinin son dönemde bir hayli arttığını belirtti. Devlet taleplerini belirten şeffaflık raporu 2017 yılının ilk yarısını kapsıyor. Sosyal medya platformu ABD hükûmetinden sadece 6 ayda 32.716 kullanıcı için veri paylaşım talebi aldı. 2016 yılının son yarısında bu rakam 26.000’di. Bununla birlikte şirket son altı ayda tüm dünya genelinde 78.890 talep aldı.
Facebook’tan talep edilen verilen çoğu adli soruşturmalarda kullanmak için isteniyor. Bunlar temel kullanıcı bilgileri; ad, kayıt tarihi, kayıtlı olduğu süre. Bazı durumlarda IP adresleri ve detaylı hesap içeriği de talep ediliyor.
Facebook, yaptığı açıklamada, “ Tüm dünyada hak ve özgürlüklere dikkat ederek insanların güvenliğini sağlamak için hükûmetlerle, özel şirketlerle ve toplumla ortak hareket edeceğiz” dedi. Hükûmetlerin istekleri; Messenger, WhatsApp ve Instagram başta olmak üzere Facebook’un tüm ürünlerini içeriyor. Facebook, ülkelere göre değişkenlik göstererek 2016 yılının ikinci yarısına kıyasla içerik kısıtlamalarının %300 arttığını açıkladı. Bu kısıtlamalarla birlikte kullanıcılar yerel yasaları ihlal edecek içerikleri paylaşamıyorlar.
Google gibi diğer teknoloji devleri de son yıllarda artan veri paylaşım talepleri aldı.
Facebook, bu yıl hiç olmadığı kadar siyasi olayların gündeminde oldu. Bunlardan en önemlisi 2016 ABD başkanlık seçimleriyle ilgili. Şirket seçimler sırasında Rus hükûmeti destekli karalama kampanyaları içeren 3.000 reklamı tespit etti ve bunu Beyaz Saray ile paylaştı. Rusya ise tüm bu iddiaları defalarca reddetti.
2018 Audi Q3, zorlu kış testini başarıyla geçti!