Türk Liseli Öğrenci Apple’ın Açığını Yakaladı

cayantemelon

Mersin’de Çayan Temel adlı liseli öğrenci Apple’ın açığını yakaladı.Apple’a bu hatalarını iletince ters tepki aldı.
Mersin’in Erdemli ilçesinde lise birinci sınıfta okuyan Çayan Temel adlı öğrenci Apple’ın açığını yakaladı. Temel akıllı telefonunda uygulama marketinde ücretli oyun yüklerken bu hatayı keşfetti. Ön ödemeli bir kartla ücretli bir uygulama almayı denedim. Ondan sonra bir uygulama satın aldım. Ve benden ücret kesmediler.

cayantemel

Ücreti ister düşük, ister yüksek hiç fark etmiyor. 1 lira ile 210 lira arası, en yüksek program 210 lira, hiçbir ücret kesilmeden rahat bir şekilde indiriyorum” dedi.Lise birinci sınıf öğrencisi Ön ödemeli kartla uygulama marketinden oyun yüklerken onlardan para kesmediğini rahat bir şekilde uygulamaları yüklediğini dile getirdi.Öğrenci Apple’ı aradı. Yetkililerle konuştu ve durumu anlattı. Sonrasında, “Öncelikle bana teşekkür ettiler. Lütfen bu tür hatalarla karşılaştığınızda, bize tekrar bildirin dediler. Sonra bana müzik hediye edeceklerini söylediler. Lütfen hesabınıza giriş yapıp, müzik indirin dediler. Bende hesabıma giriş yapıp müziği indirecektim, hesabım kapandı. Apple cihazımdan da 3-4 saat internete giremedim” dedi.

Konuyla ilgili muhabirler Temel’e “Bu açığı insanlara öğretecek misin?” sorusunu sorunca: “Aslında öğretmek istiyorum. Çünkü Apple’ın bana haksızlık yaptığını düşünüyorum. Büyük bir açık bulmuşken bana sadece bir müzik hediye ettiklerini söyleyip, yalan söylediler ve hesabımı kapattılar. Ayrıca telefonumla 3-4 saat internete giremedim. Sinir oldum. En azından hesabıma bir kredi yükleyebilirlerdi. Ya da hesabımı kapatmazlardı. Hesabımı kapattılar ve de telefonla internet erişimi mi kestiler. Buna kötü baktım. Haksızlık olduğunu düşünüyorum” cevabını verdi.

ASUS ZenFone 2 Ön Siparişe Sunuldu