Tumblr tekrar cinsel içeriklere izin verecek

tumblr

Tumblr, 2018’de tüm yetişkinlere yönelik içeriği engellemeye başladıktan sonra büyük ölçüde değişti, çünkü bildirildiğine göre çocuk cinsel istismarı görüntüleri web sitesinde yayınlanmıştı. İşte tüm detaylar.

Yeni kuralına uymak için Tumblr tonlarca seks blogunu ve topluluğunu sildi ve zaten azalan topluluğu o zamandan beri asla tam olarak toparlanamadı. Şimdi, web sitesi topluluk kurallarını güncelledi, böylece çıplak insan formuna bir kez daha izin verildi. Yeni politikaya göre, kullanıcılar çıplaklık içeren resimler ve videolar ile yetişkinlere yönelik konular ve cinsel temalar içeren metinler yayınlayabilirler, ancak yine de müstehcen eylemlerin görsel tasvirlerini veya cinsel organlara açıkça odaklanan herhangi bir içeriği yayınlayamazlar.

tumblr

Tam Topluluk Kuralları sayfasında Tumblr, “görsel tasvirler”in resimler, videolar, GIF’ler, çizimler, CGI ve diğer her türlü görsel medya anlamına geldiğini açıkladı. Tarihsel olarak önemli kabul edilen sanat eserleri, uygun şekilde etiketlendiği sürece bir muaf olacak. Artık yeni politika kapsamında izin verilen çıplaklık ve cinsel temalara sahip içeriklerin de, kullanıcıların bunları filtreleyebilmesi için etiketlenmesi gerekecek.

Müstehcen eylemlerin görsel tasvirlerinin yasaklanmasına ek olarak, kullanıcılar yetişkin bağlı kuruluş ağlarına veya eskort veya erotik hizmetleri tanıtan herhangi bir şeye bağlantı gönderemez. Ayrıca, “blogun amacı müstehcen olduğunda” çocukların resimleri de dahil olmak üzere, aşırı şiddet ve kan içeren veya pedofiliyi teşvik eden herhangi bir tür içerik yayınlamalarına izin verilmez.

Samsung katlanabilir ekranlı telefon modellerinde satış rekoru kırmayı hedefliyor