64 Bit İşlemcili Akıllı Telefonlar Aldatmaca!

64 bit

Akıllı telefon dalgası giderek yayılırken, bu teknolojiyi üreten firmalar hakkında da eleştiriler yükseliyor. Her gün başka iddialar ortaya atılmakta akıllı telefonlar için. Şimdide neredeyse her sene yeni bir modelle karşılaşılan akıllı telefonların bir öncekine göre sundukları özelliklerin, ne kadar gerçekçi veya gerekli olduğu tartışılıyor.

Bu soruyu sormamın sebebi, elimizdeki akıllı telefonlar birçok özelliği ile işimizi görürken, her sene bir önceki modelden daha iyi performansa sahip olan akıllı telefonların çıkması, gerçekten gerekli mi? Yoksa popüler kültürün bir gereği olarak tüketim döngüsünü canlı tutup, bu şekilde insanlar üzerinden fazla paralar kazanmak isteyenlerin bir oyunu mu? iPhone 5S modelinden Apple’ın büyük karlar elde ettiğini herkes bilmektedir. iPhone 5S modeli çok yeni bir model olmasına rağmen, 2014 senesinde Apple firmasının daha yeni modelleri çıkacaktır. iPhone 5S 64 bit işlemcili ilk telefon olduğu reklamıyla, yeni nesil akıllı telefon olarak kendisini tanıtmıştı. Ardından diğer akıllı telefon firmaları 64 bit işlemcili akıllı telefon üretme kararı aldılar. Ancak bu 64 bit işlemcili telefonların piyasaya sürülüş amacının tüketicilerin gözünü boyamaktan başka bir şey olmadığını açıklayanlar, belki de bu itirafı yapmak zorunda kendini isteyenler oldu. Qualcomn pazarlama müdürü tarafından yapılan açıklama, 64 bit işlemcili telefonların zamanının daha gelmediğini, bunun çıkarılmasının sebebi, yüksek kar elde etme güdüsü ve tüketicilerin gözlerini boyamak olduğunu söyledi. Bu sözler tartışmalara sebep oldu. Üstelik pazarlama müdürü, Qualcomn yönetimi tarafından bulunduğu mevkiden alındı ve bir açıklama yapıldı. 64 bit işlemciler sayesinde telefonların PC performansına yaklaştığı söylendi. Herhalde Qualcomn firmasına inanacak değiliz. Çünkü kendisi işletim sistemi üreticisi ve her üretilen telefon için o da para kazanıyor kar elde ediyor.

64 bit

Burada kendi kendimize düşünüp, sürekli yenilenen akıllı telefon piyasasının tüketimi tetiklemeye çalışan bir girdabın sonucu olduğunu anlayalım. Yoksa iPhone 5 telefonu ile iPhone 5S telefonu arasında ki fark, bazı özelliklerinden kaynaklanıyor. Sadece bu özelliklerin değiştirilip pof poflanmasıyla yüksek kar elde ediliyor.