Tulpar soğuk hava dalgası geliyor

kar firtinasi

Şu aralar Türkiye’nin gündemindeki önemli konulardan birisi de Tulpar soğuk hava dalgası. Peki bu soğuk hava dalgası Türkiye’yi de etkileyecek mi? İşte yanıtı.

Son birkaç senedir İstanbul’da doğru düzgün kar yağmadığını söyleyebiliriz. Hatta 1987 yılında yağan kar yağışını düşündüğümüzde İstanbul’un 30 yılı aşkın süredir doğru bir kara hasret kaldığını da söylemek mümkün.

Eğer tahminler doğru çıkarsa İstanbul’un hasret kaldığı kar yağışı önümüzdeki Pazartesi günü başlayacak. Uzmanların tahminine göre hafta sonu kendisini hissettirecek olan soğuk hava dalgası, Pazartesi gününden itibaren yoğun kar yağışına dönüşecek. Sonrası ise bir takım soru işareti.

Peki gelelim asıl merak edilen soruya. Bu yağış gerçekten de İstanbul’u beyaza bürümeye yetecek mi? Malum şimdiye kadar pek çok kar yağışı beklentisi sulu karla sınırlı kaldı.

Tulpar soğuk hava dalgası geliyor

Tulpar ilk olarak yurdun batı kesimini etkisi altına alacak. Yani soğuklar ülkemize Trakya’dan giriş yapacak. Sonrasında ise İstanbul başta olmak üzere pek çok şehri etkisi altına alacak.

Bazı uzmanlar İstanbul’da kar kalınlığının en az 20 – 25 cm olacağını iddia ediyorlar. Bu gerçekten de yüksek bir değer. En azından İstanbul için.

İstanbul’un bazı ilçelerinde ise kar kalınlığının 1 metreyi geçeceği söyleniyor. Elbette bunun ne derece doğru olduğunu önümüzdeki hafta göreceğiz. Şimdilik konuşmak için biraz erken diyebiliriz.

Türkiye’de görülen balina sosyal medyayı salladı! İşte konu ile ilgili tüm detaylar