TSMC çip krizi için büyük adımlar atıyor!

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

Yonga seti üretimi konusunda rakipsiz isimlerden biri olan TSMC, günümüz dünyasının en büyük teknoloji krizini ortadan kaldırmak için kolları sıvadı. Tayvanlı yarı iletken devi çip sorununu kökten çözecek.

TSMC çip krizi için büyük adımlar atıyor! Rekabet, teknoloji dünyasının vazgeçilmez bir unsuru. Hemen her alanda karşımıza çıkan bu olgu, son zamanlarda kendini özelikle yarı iletken üreticileri arasında gösteriyor. Bilindiği üzere bu alanda dünyanın tartışmasız bir numaralı ismi TSMC. Ancak Tayvanlı şirketin koltuğunu sarsabilecek güce ve potansiyele sahip tek rakibi ise Samsung.

tsmc

Güney Koreli teknoloji şirketi, her ne kadar yarı iletken ve çip üreticileri içerisinde en büyük ikinci isim olsa da, piyasanın lider ismi olan TSMC ile arasındaki fark bir hayli fazla. İşte bu farkı kapatıp sektörde lider konuma geçmek isteyen Samsung, geçtiğimiz yıl bu pazar için tamı tamına 355 milyar dolarlık yeni bir yatırım paketi duyurmuştu.

Apple tedarikçisi TSMC, akıllı telefonlara olan talebin yavaşladığına inanıyor

TSMC çip krizi için büyük adımlar atıyor!

Tabi en büyük rakibinin inanılmaz boyutlara ulaşan yatırım planları karşısında sessiz kalmak istemeyen TSMC’den cevapsa bugün geldi. Tayvanlı yarı iletken devi, yeni üretim tesisleri kurmak ve yeni süreçlere daha hızlı uyum sağlayabilmek için 120 milyar dolarlık yatırım bütçesi oluşturduğunu duyurdu.

Küresel çip krizine karşı

İşin sadece bütçe ile olmadığını çok iyi bilen iki teknoloji devi de, aynı zamanda üretim süreçlerini geliştirmeye devam ediyor. Şu an için her iki şirkette de hakim olan süreç 3nm. Ancak gerek Samsung gerekse de TSMC çok daha performans odaklı ve verimli bir üretim süreci olan 2nm’ye bir an önce geçebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Foxconn, iPhone yöneticisini değiştirdi