TSMC 3nm çip üretimi için tarihi açıkladı

TSMC, Japonya'da ilk çip fabrikasını kurma planlarını duyurdu

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan Tayvanlı teknoloji devi TSMC, önümüzdeki aydan itibaren 3nm sürecine geçiş yapacağını duyurdu.

TSMC 3nm çip üretimi için tarihi açıkladı. Çip üretiminin önemi, dünyanın son zamanlarda deneyimleyerek öğrendiği bir konu. Neredeyse her tür gelişmiş cihaz ve araçta kullanılan çipler, bu yönleriyle yeni dünyanın petrolü olarak bile anılmaya başlandı. Bununla birlikte çipler petrolün aksine gelişim sürecinde olan ve sürekli yenilenen bir ekipman olduğu için, teknoloji şirketlerinin bu konudaki yatırımları da katlanarak artıyor.

TSMC, Japonya'da ilk çip fabrikasını kurma planlarını duyurdu

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay bir açıklama yapan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, 3nm süreciyle üretilen ilk çiplerin bir şirkete teslim edildiğini duyurmuş, daha büyük ölçekteki şirketler için geliştirilecek çiplerin ise 2023 yılından itibaren piyasaya sürüleceğini açıklamıştı. Tabi bu açıklamanın ardından gözler, sektörün en büyüğü olan TSMC’ye çevrilmişti.

Apple TSMC ile birlikte micro OLED panel geliştiriyor

TSMC 3nm çip üretimi için tarihi açıkladı

Tayvanlı teknoloji devi tarafından dün yapılan açıklama ise, önümüzdeki aydan itibaren TSMC’nin de 3nm üreticim sürecine geçeceğini gösteriyor. Buna göre normal şartlar altında yılın ikinci çeyreğinde geçilmesi planlanan yeni üretim süreci, teknoloji dünyasında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle neredeyse yılın son çeyreğine kaymış durumda. Ancak TSMC’nin bu konuyla alakalı herhangi bir sorunu yok çünkü üretilecek çiplerin müşterileri daha şimdiden hazır.

tsmc

TSMC’ye yakın kaynaklardan gelen haberlere göre, üretilecek ilk 3nm çipler Apple tarafından satın alınacak. Tabi Apple’ın bu çipleri iPhone 15 serisinde kullanacağını da şimdiden müjdeleyelim.

Xbox One satışları sonunda ortaya çıktı! PS4’ün yarısı kadar satılmış