Trend artık teknoloji satın almak değil kiralamak

Teknoloji

Teknoloji şirketler için rekabetin vazgeçilmez silahı olsa da fiyat artışları nedeniyle yatırım maliyetleri her geçen gün artıyor. Artık kurumlar yıl içindeki ihtiyacına göre aylık ödemeyle tüketimine göre teknoloji hizmetleri satın alıyor.  

Teknoloji, kurumların iş süreçlerini yürütmesi ve rekabetçi kalabilmesi için vazgeçilmez oldu. Teknoloji yatırımları, kurumların verimliliğini, üretkenliğini ve müşteri memnuniyetini artırıyor. Ancak, teknoloji yatırımları her geçen gün daha büyük maliyetler gerektiriyor. Bu nedenle, kurumlar için ölçeklenebilir teknoloji yatırımları önem kazanıyor.

Teknoloji

Satın alma kirala dönemi

Kurumlar artık tüketim bazlı teknoloji hizmeti satın alabiliyor. Yani en başta yatırım yapmak zorunda kalmadan yıl içindeki büyüme planına göre hareket edebiliyor. Yatırımı kurum büyüdükçe artırıyor, satın almak yerine abonelikle aylık ödeme yapıyor. Tüketim bazlı ödeme ile yatırım finansmanı girişimlerin ve şirketlerin elini rahatlatıyor.

Teknoloji

İlk yatırım maliyetini azaltıyor

Dünyada teknoloji şirketlerinin artık bir finans şirketi gibi çalışmaya başladı. Bu sistem özellikle ilk yatırım maliyetini azaltan ve yatırım planlamasını kontrollü hale getiren bir satın alma modeli. Ölçeklenebilir teknoloji yatırımları, kurumların iş yüklerinin artmasına veya değişmesine bağlı olarak teknoloji altyapılarını kolayca büyütüp küçültmelerine olanak tanıyor.

Kurumların maliyetlerini kontrol altında tutmalarına ve iş sürekliliğini sağlamalarına da yardımcı oluyor.  Bu yüzden , şirketlereteknolojiyi  satın alma yerine aylık ödemeyle teknoloji hizmeti sunan şirketler hizmet veriyorlar. Bu şirketler, müşterilerinin teknoloji altyapılarını yönettikleri gibi , ölçeklendirme ve güvence altına almasına gibi hizmetler de veriyorlar.

iPhone SE 4 yeni modemi kullanacak ilk telefon olmayabilir