Lenovo Yeni Liderlikler Peşinde

Lenovo AIO hero 04

Dünyanın 1 numaralı PC Üreticisi Lenovo IDC’nin  3. Çeyrek ön sonuçlarına göre dünyada %20 pazar payına ulaşarak rekor tazeledi.

Lenovo, IDC 3. Çeyrek ön sonuçlarına göre globalde %17,7 olan pazar payını %20’ye çıkardı. Böylece, dünyanın bir numaralı PC üreticisi ünvanını korumayı başardı. Lenovo, global pazardaki düşüşe rağmen, ilk 5 PC üreticisi arasında en hızlı büyüyen şirket oldu.

Türkiye’de de dünyadaki büyümesine benzer bir büyüme sergileyen Lenovo, toplam PC pazarında yılın ikinci çeyreğinde yıldan yıla %182 büyüme ile %21.7 pazar payına ulaştı. Rekor bir diğer büyüme ise dizüstü bilgisayar segmentinde gerçekleşti. Lenovo yıldan yıla %205 büyüdüğü dizüstü bilgisayar segmentinde %26.3 pazar payı ile liderliğini sağlamlaştırdı.

 Lenovo_AIO_hero_04

PC’den sonra sırada Akıllı Cihazlar var

PC’de uzun süre liderliği kimseye bırakmayan Lenovo oyun alanını genişletiyor ve liderliğini akıllı cihazlar alanına da taşımaya kararlı görünüyor. Lenovo dünyada, PC, akıllı telefon ve tablet bilgisayar ürünlerinden oluşan Akıllı Bağlantılı Cihazlar kategorisinde en büyük 3. tedarikçi oldu. Buna ek olarak, Lenovo’nun akıllı telefon ve tablet bilgisayar sevkiyatları, PC sevkiyatlarından fazla oldu ve şirket yılın tümünde 59 milyon akıllı telefon ve tablet bilgisayar satarak bütün dikkatleri üzerine çekti. Lenovo 2013/2014 finansal yılı boyunca 9,2 milyonluk rekor adetle tablet bilgisayar satışına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

2015 yılına yine Dünya’da ve Türkiye’de iddialı giren Lenovo akıllı telefonlarının da lansmanlarına başladı. Lenovo, akıllı telefonlarını yıl sonuna kadar Türkiye’ye getirerek bu pazarda da iddialı konuma geçmeyi planlıyor.

Lenovo – IBM Server Birleşmesi Tamamlandı

Lenovo bu birleşmeyle, büyük teknoloji ve markalara yatırım yaparken neler başarabileceği konusunda da ipucu vermiş oldu. Lenovo ve IBM, Lenovo’nun IBM’in x86 server iş biriminin satın alma denetiminin tamamlandı ve taraflar 1 Ekim 2014 itibariyle çalışmalara başladılar. Bu satış,  Lenovo’yu 42.3 milyar dolarlık pazarda 3. büyük oyuncu haline getirdi. Bu anlaşmanın temelleri, 2005 yılında Lenovo’nun IBM’den ThinkPad serisini satın almasıyla atılmıştı.

Motorola ve IBM Sunucu yatırımları şüphesiz Lenovo için olduğu kadar müşteriler için de büyük önem taşıyor. Motorola ve IBM Sunucu yatırımları Lenovo’nun PC Plus stratejilerini hızlandırırken IBM, PC bölümüyle de, kırılan rekorların üzerine yeni katkılar sağlıyor.

Lenovo AR-GE ve İnovasyonlarla Gücüne Güç Katıyor

Lenovo’nun başarılarının ardında yatan görünmez güçlerden birini de 625 milyon dolarlık AR-GE yatırımları oluşturuyor. Dünya PC pazarının lideri olan ve Türkiye’de de son bir yıldır liderliği kimseye bırakmayan Lenovo, sahip olduğu zengin patent potansiyeli ile de geleceğe güvenle bakıyor. Şu anda Lenovo, neredeyse 5 bini buluş patenti olan 6500 patente sahip bulunuyor. Şirketin sadece geçen yıl elde ettiği patent sayısı ise 500 rakamına ulaşmış durumda. Lenovo inovasyon ve tasarımlarda, kullanıcıların cihazlarına uyum sağlamaları yerine kullanıcılara, gereksinimlerine uygun teknoloji ve yeni kullanım senaryoları sağlamak için çok modlu tasarımı benimsemeyi tercih ediyor. Lenovo’nun dönüştürülebilir ürünü Yoga ilk kez, insanların dizüstü ve tablet bilgisayar etkinliklerini bir cihazda birleştirmesine olanak tanıyarak dikkat çekmişti. Zengin teknolojik buluş ve atılımları temel alan Lenovo, ürünlerindeki kalite, güvenilirlik, stil ve hız için standartları belirleyen inovasyona son dönemde her zamankinden daha fazla yatırım yaptı.

TP-LINK’ten Yeni VDSL2/ADSL2+ Modem Router