En güvenilir arabalar listesinden Tesla’yı çıkardılar

guvenli arac

Birçok şirketin yaptığı araştırmalarda en güvenilir arabalar içerisinde yer alan Tesla, ilginç bir olayla karşılaştı. İsveç merkezli bir sigorta şirketi Tesla’ya adeta şok yaşattı. İşte haberimizin detayları.

Hem donanımsal olarak hem de yazılım açısından son derece güvenilir sistemlere sahip olan Tesla, Dünya genelinde büyük bir huzurla kullanılıyor. Bugüne kadar karıştığı kaza sayısı 7 olan Tesla firması, diğer şirketlerle kıyaslandığında gerçekten de açık ara önde.

En güvenilir arabalar listesi güncellenecek mi?

Hatırlayacağınız üzere daha önceki haberimizde de Tesla araçlarının en çok İskandinav ülkelerinde kullanıldığını ifade etmiştik. Norveç, İsveç ve Finlandiya gibi ülkelerde son derece yoğun bir şekilde kullanılan Tesla, emniyetli bir ulaşım sağlıyor.

tesla araclari guvenlik

İsveç’li bir sigorta şirketi ise her yıl düzenli olarak yayınladığı en güvenilir araçlar listesine maalesef Tesla marka modelleri almadı. Diğer şirketlerin modellerine yer veren kuruluşun neden böyle bir karar aldığı ise tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket tarafından yapılan açıklama, kafalardaki soru işaretini daha da artırdı.

Yapılan açıklamada Tesla’nın bugüne kadar çok az sayıda kazaya karışması nedeniyle şirket hakkında istatistik oluşturamadıklarını ifade ettiler. Durumu tam olarak ifade etmek gerekirse, Tesla güvenilirlik konusunda çok üst düzey olduğu için en güvenilir araçlar listesine alınmadı. Son derece absürd olan bu durum, muhtemelen yetkililer tarafından yeniden düzenlenecektir. Tesla araçlarının gerçekten de yüksek bir güvenliğe sahip olduğunu düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla Model S dünyanın en hızlısı seçildi