TP-Link Archer AX73 Wi-Fi 6 Router: 4K da neymiş, 8K var!

bneera

#İŞBİRLİĞİ

TP-Link, pek çok farklı alanda karşımıza çıkan bir marka. Router’dan tutun da modeme, menzil artırıcıdan akıllı ampule kadar oldukça geniş bir ürün yelpazesi var. Bu yazımızda bahsedeceğimiz ürünü ise, Archer AX73. Oldukça güçlü bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Archer AX73, tasarımsal olarak bir uzay gemisini andırıyor diyebiliriz. Örneğin, Star Wars serisini pek bilmeyen bir arkadaşınıza bu ürünü gösterip, bunun bir Star Wars gemisi figürü olduğunu söyleseniz buna inanabilir. Şıklık ve kullanılabilirlik gibi detaylar bir kenara, ürün gerçekten çok iddialı görünüyor. Kullanılan siyah renk de bunu kanıtlıyor.

Archer AX73, bünyesinde pek çok gelişmiş detaya sahip bir router. Router, ya da yönlendirici olarak da belirtebileceğimiz bu ürünler, interneti kablosuz olarak uyumlu cihazlara aktarabiliyor. Tabii bunun için bir de modem olması gerekiyor, bunu da ayrıca belirtelim. Günümüzde hem modem hem de router görevi üstlenen cihazlar da var.

Genellikle akıllı telefon incelemeleriyle karşınıza çıkıyor ve üst seviye telefon modelleri için “Amiral gemisi” unvanını kullanıyoruz ya hani, işte bu unvanı bir router’da kullanmak gerekirse, Archer AX73 de bir amiral gemisi model. “Nedir bundan kasıt?” derseniz, biraz daha detay verelim…

Biliyorsunuz, evlerde ya da ufak ofislerde, bazen internetin kablosuz olarak diğer cihazlara taşınması esnasında sinyal zayıflamaları olabiliyor. Bunun önüne geçilebilmesi için pek çok yöntem var. İyi bir router’ınız olabilir, menzil genişletici alabilir, konumlandırmaları yeniden düzenleyebilirsiniz.

Archer AX73, ayarlanabilir toplamda 6 tane antene sahip. İşlemci tarafına bakıldığında ise, 1.5GHz değerde çalışan 3 çekirdekli bir işlemciye sahip olduğunu görüyoruz.

Ürünün arka tarafında 4 tane Gigabit LAN portu, 1 tane de Gigabit WAN portu bulunuyor. Yine yan tarafına baktığımızda, farklı cihazları bağlamanıza imkân sunan bir USB 3.0 bağlantı noktasını da görüyoruz. Bu port aracılığıyla özel bir bulut sistem oluşturabilir ya da kolaylıkla fotoğraf ve video paylaşımları gerçekleştirebilirsiniz.

Kablosuz bağlantı olarak düşündüğümüzde, son yıllarda “Wi-Fi 6” teknolojisini sıklıkla duyuyoruz. Artık akıllı telefonlardan tabletlere kadar pek çok cihazda bu yeni teknoloji tercih ediliyor. Bu sayede kablosuz olarak daha yüksek internet erişimi mümkün oluyor. Tabii bunun için modeminiz ve varsa router’ınız da Wi-Fi 6 teknolojisine destek veriyor olmalı.

Archer AX73, Wİ-Fi 6 destekli bir router. Böylece daha yüksek hızda bağlantı elde ediyor, daha az gecikme yaşıyor ve internet üzerinden gerçekleştirdiğiniz yüksek çözünürlüklü video deneyimleri ve oyun deneyimlerinde sıkıntı yaşamıyorsunuz. Biraz daha detay verelim mi?

TP-Link Archer AX73 Wi-Fi 6 Router: 4K da neymiş, 8K var!

Yakın zamana kadar satışa sunulan cihazlarda, kablosuz bağlantıyla 4K çözünürlüklü dizi ve filmlerin izlenebileceğinden, 4K çözünürlüklü oyunların oynanabileceğinden söz ediliyordu. Archer AX73 ise, size 8K” sunuyor, evet, doğru okudunuz. TP-Link, Wi-Fi 5 Router’lara kıyasla %164’lük bir hız artışından söz ediyor.

Kısacası, hem masaüstü PC’niz, hem oyun konsollarınız, hem televizyonunuz, hem akıllı telefonlarınız, hem de akıllı tabletleriniz için ideal seçim olabilir. İlgi çekici bir detay ise, tüm bu saydığımız ürünleri aynı anda kullansanız dahi ciddi bir bağlantı hızı düşüşüyle karşılaşmayacak olmanız. OFDMA ve MU-MIMO teknolojilerini bünyesinde barındıran cihaz, aynı anda onlarca farklı ürünle bağlantı kurabiliyor.

Dikkat çekici tasarım ve yüksek performanstan söz ettik. Peki ya güvenlik?

TP-Link HomeShield koruma teknolojisi, DDoS saldırıları, kötü niyetli yazılımlar ve zararlı olabilecek sitelere karşı sizi uyarıyor, koruyor. Tabii ki ürünün bünyesinde aile kontrol sistemi de bulunuyor. Yani çocuklarınızın girebileceği siteleri, bağlantı hızlarını ve diğer detayları düzenleyebiliyorsunuz. TP-Link, güvenlik tarafına ne kadar önem verdiğini, güvenlik firması Avira ile yaptığı ortaklık ile göstermişti.

Tether App uygulamasını kurmanızda fayda var

Bu uygulamayı Android ve iOS işletim sistemli akıllı mobil cihazlarınıza ücretsiz olarak indirip kullanabilirsiniz. Ağınızda hangi aygıtlar var, hangileri eklenmeli, hangi saatlerde kullanım yapıyorlar, nerelere giriyorlar gibi bilgileri görebiliyorsunuz. Tabii her cihaz için hız limiti ve site giriş limiti de belirleyebilirsiniz.

Pandemi sürecinde, eviniz için harika bir tercih olabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, hâlâ etkisini sürdürüyor. Pek çoğumuz da iş ve okul süreçlerimizi evlerimizden devam ettiriyor, gerekmedikçe dışarı çıkmıyoruz. Hal böyle olunca, teknolojiye biraz daha ihtiyaç duyuyoruz. İyi bir akıllı telefon, iyi bir bilgisayar ve iyi bir internet bağlantısı gibi…

İşte burada, Archer AX73’ün gerçekten önemli roller üstlenebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Call of Duty Vanguard: İkinci Dünya Savaşı’na alternatif gerçeklikli bir bakış açısı