Elon Musk servetini kaybetti: Çok büyük zarar etti

Elon Musk iddia ediyor: Starlink ışık hızında veri aktaracak

Elon Musk servetini korumakta güçlük çekiyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan bazı gelişmeler onun ciddi oranda kayıp yaşanmasına neden oldu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünyanın en zengin girişimcileri arasında yer alan Elon Musk servetini kaybediyor. Hatırlayacağınız üzere kendisi Amazon CEO’su Jeff Bezos ile yoğun bir şekilde yarışıyordu. Onu geçip dünyanın en zengin insanı olmayı başaran Musk, ne yazık ki bu başarısını korumakta çok zorlanıyor. Kendisi kişisel servet bakımından sadece bir gün içerisinde 35 milyar dolar kaybetti.

Yaşanan bu kaybın ana nedeni ise Tesla ile ilgili. 2021 yılında Tesla hisseleri tarihin en büyük düşüşünü yaşadı. Yaklaşık olarak yüzde 16 seviyesinde hisse değeri kaybı yaşayan Tesla markası böylece büyük bir zarar etmiş oldu. Bu rakam 2021 yılı için rekor sayılıyor.

Elon Musk servetini korumakta güçlük çekiyor

Bloomberg Milyarder Endeksi değerlendirildiğinde Musk, Dogecoin piyasa değeri büyüklüğünde bir parayı kaybetti. Üstelik tüm bunlar sadece bir gün içerisinde gerçekleşti. Birçok kişinin elektrikli araçlar konusunda büyük güven duyduğu Tesla böylece ciddi zarar ettirmiş oldu.

Elon Musk servetini

Haftalık olarak değerlendirildiğinde Tesla hisseleri yüzde 16 seviyesine geriledi. Bu rakam aynı zamanda İngiltere’nin en zengin adamı olarak bilinen Len Blavatnik’in servetiyle aynı. Amazon CEO’su Jeff Bezos sadece bir gün içerisinde 37 milyar dolar kaybetmişti. Elon Musk, servetini en hızlı şekilde bitiren ikinci isim oldu.

Elon Musk Tesla hisselerini satıyor!

Genellikle hisse senetleri üzerinden mevcut mal varlıkları belirlendiği için şirketin değeri büyük önem taşıyor. Mesela Tesla hisseleri eğer dibe doğru giderse bu durumda onun serveti de eriyecektir. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.