Toyota Türkiye kararıyla şaşırttı

Ünlü otomobil markası Türkiye’de üretime ara veriyor

Ülkemizde en çok satılan sedan otomobil modellerinden biri olan Toyota Corolla sedan, Adapazarı’ndaki fabrikasının kepenklerini 15 günlüğüne indirmek zorunda kalacak.

Toyota Türkiye kararıyla şaşırttı. Otomotiv sektörünün uzun bir süredir üretim krizinde olduğu tüm dünyaca bilinen bir gerçek. Pandeminin başlamasıyla birlikte önce yüksek talep nedeniyle ulaşılması zorlaşan sıfır otomobiller, taleplerin normal seviyelere gelmesiyle birlikte bu kez de yarı iletken tedarikindeki sıkıntılar nedeniyle arz kanadında sıkıntılar yaşamaya başlamış ve bu da bir kez daha sıfır otomobillerin bulunabilirliğini derinden sarsmıştı.

2022 Toyota Tundra

İşte Toyota’dan bugün yapılan yeni bir açıklama, söz konusu yarı iletken madde tedarik sıkıntısının henüz tamamen ortadan kalkmadığını gösteriyor. Japon otomotiv devi, yeterli ara madde tedariki sağlayamadığı için 4-18 Temmuz tarihleri arasında Adapazarı şehrinde bulunan fabrikayı kapatmak zorunda kalacaklarını duyurdu.

2021 Eylül Toyota Corolla fiyatları

Toyota Türkiye kararıyla şaşırttı

Toyota’nın Adapazarı fabrikasında sadece Toyota Corolla ve Toyota C-HR modellerinin üretildiğini düşündüğümüzde, zaten uzun bir süredir sıfır araç temin etmekte zorlanan vatandaşların önümüzdeki ay içerisinde de benzer sıkıntıları çekmeye devam edeceğini anlıyoruz.

toyota corolla 4

Öte yandan her ne kadar bugün Toyota bayisine gidip kendinize sıfır bir Corolla almak istediğinizi söylediğiniz zaman, büyük ihtimalle şu an aracın olmadığını ancak adınızın listeye yazılabileceğini söyleyecek olsalar da, göremediğiniz, alamadığınız bu araçların fiyatının artmaya devam ettiğini de unutmayın. Öyle ki sadece Toyota Corolla modeline bile Haziran ayı içerisinde 2 defa zam geldi ve henüz daha ayın ortasına bile yeni geldik.

NASA yeni uydular gönderecek: Gezegenimizin sürekliliği için çok önemli