Toyota CH-R Ülkemizde Üretilecek!

toyota

Toyota cephesinin özellikle, “sınıfına göre” uygun fiyatıyla dikkat çeken S.U.V modeli CH-R, ülkemiz bantlarından çıkıp dünya ile buluşacak.

Toyota Otomotiv, CH-R modelini tanıtmaya başladı, hatta fiyat öncelikli TV reklamlarını görüye çıkarıd.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’nin 22 yıldan beri devam eden otomobil üretim tecrübesinin ve yüksek mühendislik kabiliyetinin bir göstergesi olan Toyota C-HR projesi 350 milyon Euro’luk yatırımla gerçekleştirildi. Toyota C-HR ile yıllık 150 bin adet olan üretim kapasitesi 280 bin adede çıkarken, İŞKUR programları aracılığıyla 2 bin kişi için ek istihdam olanağı yaratıldı. Yaratılan ek istihdamla birlikte Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye çalışanı sayısı 5 binin üzerine çıkarken, önümüzdeki dönemde işe alımların devam edeceği belirtildi. Japonlar; Türkiye’nin 22 yılda gerçekleştirdiği toplam yatırım tutarı ise 1.7 milyar Euro’ya ulaştı.
Toyota C-HR’ın yanı sıra aynı hatta Corolla ve Verso modellerinin de üretimine devam edecek olan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Eylül ayında üç vardiya üretime geçerek, günlük üretimini 960 adede çıkardı.

ABD ve Kanada’nın da dahil olduğu 45 ülkeye ihracat  

Toyota C-HR’ın, Avrupa pazarından sonra, en büyük ihracat pazarı Amerika Birleşik Devletleri, Kanada gibi Kuzey Amerika ülkeleri olacak. Toyota C-HR, Tayvan, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinin de aralarında olduğu toplam 45 yeni pazara daha Sakarya’dan ihraç edilecek. Üretim bu yıl yüzde 33, 2017 yılında ise yüzde 140 oranında artacak, ihracat oranı ise yüzde 90’a çıkacak. Böylece Toyota Otomotiv Sanayi, Toyota   C-HR ile Türkiye’nin otomotiv ihracatına büyük katkı sağlayacak.
Toyota
Bu araç kesinlikle göz kamaştırıyor!