Toshiba CEO’su istifa etti!

toshiba

Japonya’nın en büyük teknoloji firmalarından biri olan Toshiba’nın Üst Düzey Yöneticisi Tanaka Hisao’nun, bugün görevinden istifa ettiği bildirildi.

Tanaka’nın yönettiği Toshiba firmasının son yedi sene işletme kârının şişirilerek 151,8 Yen (1,2 milyar dolar) gösterilmesiyle patlak veren skandalın tüm sorumluluğunu üzerine alarak istifa ettiği belirtildi.

Bağımsız heyet tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucu, Toshiba’nın üst düzey müdürlerinin, 2008 yılından bu yana sistematik olarak ‘atılım’ perdesi altında gerçekçi olmayan hedefler koyduğu ve baskı altında olan alt kademelerin de sahte düzenlemeler yaptığı ortaya çıktı.

Toshiba Corp President and Chief Executive Officer Hisao Tanaka attends a news conference in Tokyo

Esas işletmelerinden birinin nükleer santral olduğu bilinen Toshiba’nın, özellikle 2011 yılındaki Fukushima nükleer kazasının ardından Japonya’daki 48 adet nükleer santralin durdurulmasıyla daha da sıkıntıya girdiği belirtildi.

Kameralar karşısında derin üzüntüsü ve utancını ifade eden Toshiba’nın CEO’su Tanaka daha sonra yaptığı açıklamasında “Bizim sorumluluğumuz çok büyük. Şirketin, tamamen yeni bir yapılanmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

Metrobüs, Metro ve Tüm Raylı Sistemler Artık Yandex.Metro’da