Tonlarca Çöp İçerisinde 7.5 Milyon Dolarlık Cihaz

bit

Finansal işlemler için kullanılan sanal para birimi Bitoin, İngiliz James Howells’ı zengin edebileceği hayaliyle çöplere mahkum etti. Bitcoin içeren hard drive’ını çöpe atan Howell, 7.5 milyon dolar değerinde Bitcoin içeren hard drive’ını arıyor.

2009 sensinde finansal işlemlerden kazandığı 7500 bitcoin’ini çöpe atan Howells, değer kazandığını görünce çöplüklerde hard drive cihazını aramaya başladı. Yıllar önce değersizliğinden yakındığı için sinirlenen Howells, kısa zaman sonra her birinin 1000 dolar değerine eriştiğini görünce deliye döndü. Elinde bulundurduğu 7500 bitcoinden hiç birisini yanında tutmayan Howelss, attığı çöplükte bitcoinlerinin peşinde. Samanlıkta iğne aramaya benzeyen bu durum, başarısızlıkla son bulacak gibi.

bit

Milyon ton çöplerin arasında kendi cihazını aramak, akla muhal bir iş. Ama umut fakirin ekmeğidir kaidesince kendisini tebrik edelim. Sonuçta bir mücadele içerisinde. Hiç aklına olumsuz düşünceler getirmemiş. Beklide bu yüzden milyon tonlara yaklaşan çöpler içerisinde kibrit kutusu kadar olan cihazını arıyor. Kendisine kolay gelsin ne diyelim.