Tokyo Olimpiyatları resmi olarak başladı!

Tokyo Olimpiyatları resmi olarak başladı!

Dört yılda bir düzenlenen Olimpiyat oyunları koronavirüs sebebiyle geçen yıl ertelenmişti. Beş yıl sonra Olimpiyat meşalesi resmi olarak yandı. Karşınızda Tokyo Olimpiyatları.

Dün Türkiye saatiyle 14.00’te Tokyo‘da bir parkta düzenlenen resmi bir törenle Olimpiyat oyunları başladı. Büyük bir görsel şölenle açılışı yapılan oyunlar bazı kesimler tarafından heyecanla bazıları tarafındansa tepkiyle karşılandı. Oyunlar başlarken yapılan saygı duruşu sırasında standın dışından “Olimpiyatları iptal edin” sözlerinin duyulduğu iddia edildi. Japonya, Olimpiyatlar için her türlü önlemi aldı ancak ülkeye gelenlerde çıkan pozitif vaka sayısı 100’ü geçti. Koronavirüs pandemisi bitmiş değil. Virüs farklı varyantlarla tehdit salmaya devam ediyor. Yeni çıkan varyant da daha hızlı yayılıyor. Japonya halkının çoğunluğu bu nedenle oyunların oynanmasını istemiyordu. Ancak oyunlar buna rağmen dün resmi olarak başladı.

Tokyo Olimpiyatları resmi olarak başladı!

Tokyo Olimpiyatları ilk kez seyircisiz kutlanacak. Türkiye’nin de katıldığı oyunlarda bayrağımızı milli yüzücüler Merve Tuncel ile Berke Saka’nın taşıdı. Açılış töreninin başında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenler anıldı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach , “Olimpiyatların sporun birleştirici gücü olduğunu” vurguladı ve “Bugün bir umut anı” dedi. Türkiye Tokyo Olimpiyatlarına atletizmde 25 sporcuyla katılacak. Yüzmede 11, güreşte 9, yelkende 8, karatede 7, boks ve judoda 6, tekvando ile artistik cimnastikte 5, atıcılıkta 4, bisiklet, halter ve okçulukta 2, badminton, eskrim, kürek ve modern pentatlonda ise birer sporcu katılımda bulunacak.

Koronavirüs tedbirlerine uymayanlar yeni dalga başlatabilir: Bu görüntüler çok can sıkıcı (Video)