Tokyo Olimpiyatları bir felaketle karşı karşıya!

Tokyo Olimpiyatları bir felaketle karşı karşıya!

Protestolara ve bir yıllık gecikmeye rağmen, Tokyo Olimpiyatları şu anda gerçekleşiyor. Yarışmacılar küresel bir salgınla ve sıcakla boğuşuyor. Ancak Olimpiyatlar şimdi başka bir uyarıda bulundu. Görünüşe göre bölgeye tropik bir fırtına geliyor. 

Japan Timesa göre, Pazar günü Japonya Meteoroloji Ajansı, Nepartak Tropik Fırtınasının Salı günü Olimpiyatların yapıldığı yere vuracağını öngörüyor. Fırtına , şiddetli yağmur, kuvvetli rüzgar ve yüksek dalgalar gibi doğal afet olayları içerecek. Nepartak Salı günü karaya ulaşırsa, bölgede 126 km/s hıza kadar fırtınalara ve 15 santimetreye kadar yağmur yağmasına neden olabilir. Pazar günü, fırtına Tokyo’dan 1,118 mil (1,800 kilometre) ve 67 mil (108 kph) hıza ulaştı.

Tokyo Olimpiyatları fırtına ile karşı karşıya

Tokyo Olimpiyatları bir felaketle karşı karşıya!

Uzmanlar fırtınanın bir tayfuna dönmeyeceğini düşünüyor. Ancak planlanan kürek yarışları çıkan fırtınadan etkilenebilir. Tokyo 2020 organizasyon komitesi sözcüsü Takaya Masa Cumartesi günü, fırtına ile ilgili önleyici tedbirler aldıklarını açıkladı. Fırtına Tokyo’da karaya vurur ve hasara yol açarsa komitenin sorumluluk alacağını da sözlerine ekledi. “Gerekirse programı değiştiririz ve sporcuların üzerindeki yükü alırız.” ifadeleri kullanıldı. Fırtınanın Tokyo bölgesini vuracağı henüz kesin değil. Bugün daha net tahminlerin gelmesi bekleniyor. Tokyo Olimpiyatları şimdiye kadar ülkeye yeni koronavirüs vakalarının girmesine sebep oldu. Ardından gelen bir fırtına da Olimpiyatlar üzerindeki kötü şans olarak nitelendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Olimpiyat oyunları kaldığı yerden devam ediyor.

Dijital paralar geleceğin ödeme sistemi olacak: Türkiye daha şimdiden hazır