TL-WA1201: TP-Link’ten küçük işletmeler için performanslı ağ çözümü

gerbrthrthb

#İŞBİRLİĞİ

TL-WA1201, küçük işletmeler için performanslı ağ çözümleri sunabiliyor. Üstelik pek çok çalışma modu var. İşte TP-Link’in yeni ürünü.

TL-WA1201 ‘in güzel bir tasarımı var. Hatta ilk bakışta, kıvrımlı yapısı itibarıyla bir deniz kabuğunu da andırdığını söyleyebiliriz. Tabii şık tasarımının yanında pek çok güçlü özelliği de var, ki bu sayede özellikle ufak işletmeler ve misafirleri için yüksek performanslı kablosuz internet imkânı doğuyor.

TL-WA1201: TP-Link'ten küçük işletmeler için performanslı ağ çözümü

Ürünümüz, dört farklı çalışma moduna sahip. Bu sayede pek çok farklı ihtiyacı karşılayabiliyor. Bu modlar:

Access Point (Varsayılan olarak geliyor) yani mevcut kablolu ağı genişletme modu. Bu sayede daha geniş kapsama alanında, pek çok cihaza kablosuz internet deneyimi sunulabiliyor.

Multi-SSID modunda, farklı erişim tercihlerinin belirlendiği ofislerde, her bantta dört adede kadar ayrı SSID ve VLAN’ı eşzamanlı olmak üzere destek sunuluyor.

Range Extender yani kablosuz ağ menzilini genişletici modunda ise var olan kablosuz ağın kapsama alanı daha da büyütülerek daha fazla cihazın performanslı olarak internete bağlanması sağlanıyor.

Son olarak Client modunda da kablolu cihazlarınızı kablosuz ağa dahil etmek için adaptör görevine atayabiliyorsunuz.

TL-WA1201: TP-Link'ten küçük işletmeler için performanslı ağ çözümü

TL-WA1201’in oldukça kolay bir kurulumu var. Kurulum yaptıktan sonra kullanılmak istenen mod belirleniyor ve hemen kullanıma başlanabiliyor. TP-Link’in de belirttiği gibi, ufak ölçekli işletmelerde, pek çok misafirin aynı anda performanslı bir şekilde internete bağlanabilmesi için uygun bir çözüm bu. Örneğin sanat atölyeleri ya da kafeler gibi.

AC1200 Dual-Band teknolojisi sayesinde, 2.4GHz ve 5GHz çift bant desteği sunan ürün, bu sayede internetteki yüksek çözünürlüklü video içeriklerin, canlı yayınların da kolaylıkla takip edilebilmesini sağlıyor.

Öte yandan, TL-WA1201’de MU-MIMO teknolojisi de var. Bunun anlamı, internete kablosuz olarak aynı anda bağlanan birden fazla cihazda “aynı anda yüksek bağlantı hızı”nın sunulabiliyor olması. Bu sayede düşük bağlantı hızı şikayetleri de ortadan kalkmış oluyor.

Tabii tüm bu geniş kapsama alanı ve yüksek kablosuz bağlantı hızlarının elde edilebilmesi için güçlü antenlere ihtiyaç var, ki TP-Link bunları da sunuyor. Üründe yer verilen toplamda dört anten var ve bunlar oldukça güçlü antenler. Beamforming teknolojisinin desteklenildiği antenler, bu sayede kablosuz ağ sinyallerinin genişletilmesi ve daha güçlü hale gelmesi için çalışabiliyor.

TL-WA1201: TP-Link'ten küçük işletmeler için performanslı ağ çözümü

Üründe, işletme sahiplerinin hoşuna gidecek olan bir diğer özellik ise, Captive Portal özelliği. Kısaca belirtmek gerekirse, bazen bir mekâna gittiğinizde ve kablosuz ağına bağlanmak istediğinizde, önce karşınıza o mekânla ilgili bir web sayfası gelir ve sonrasında şifreyi girerek sisteme login olursunuz. Bu sayfa sayesinde de işletme hakkında biraz daha bilgi sahibi olmanız hedeflenir. Bir nevi reklam da diyebiliriz. İşte bu tip detaylar, TL-WA1201’de de sunuluyor.

Boyutlar: 225×145.5×37 in (400×255×72 mm)

Wi-Fi standartları: IEEE802.11b/g/n 2.4 GHz, IEEE 802.11ac/n/a 5 GHz

Gigabit Ethernet portu: Var

WPS tuşu: Var

Antenler: Var, 4 tane

Pasif PoE desteği: Var

Kablosuz güvenlik: 64/128-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2 encryptions

Gelişmiş fonksiyonlar: Captive Portal

Protokol desteği: IPv4, IPv6

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A72 inceleme: Büyük ekran, büyük pil, 5 kamera!