TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

TikTok şimdi yeni bir dava ile karşı karşıya geldi. Konu tekrar çocukların güvenliği. İşte tüm detaylar.

CNBC’nin haberine göre Utah, TikTok’a çocuk güvenliği sorunları ve şirketin Çin merkezli mülkiyeti nedeniyle dava açtı. Şikayette Başsavcı Sean Reyes, uygulamayı “bağımlılık yaratan bir ürün” olarak nitelendirdi. Çin merkezli ana şirket ByteDance’i  kullanıcıları yanıltmakla suçladı. Eyalet yakın zamanda ülkedeki en katı sosyal medya yasalarından bazılarını yürürlüğe koydu ve gençlerin sosyal medyayı kullanması için ebeveyn iznini zorunlu kıldı.

TikTok yeni bir dava ile karşı karşıya

Dava, TikTok’u, videoları yukarı kaydırarak tetiklenen “dopamin manipülasyonu” sağlayan bir kumar makinesine benzetiyor. Devlet, bu bağımlılık yapıcı niteliğin özellikle genç kullanıcıların “henüz tam olarak gelişmemiş” beyni için zararlı olduğunu ve uygulamaya bağımlılık yaratabileceğini iddia ediyor. ABD Genel Cerrahının sosyal medya aracılığıyla zihinsel sağlığa zararları konusunda uyarıda bulunduğunu ve şirketin kendi (düzeltilmiş) rakamlarına dayanarak aşırı TikTok kullanımına atıfta bulunduğunu belirtti.

Davaya göre “Çocukların (ve ebeveynlerinin) bilmediği şey, uygulamanın onlara uygulamasının güvenliği konusunda yalan söylemesi. Zihinsel sağlıkları, fiziksel durumları üzerinde yarattığı korkunç etkiler ne olursa olsun, kullanıcıları kontrol edip uygulamayı izlemeleri için istismar ediliyorlar. Çocukların gelişimi, aileleri ve sosyal yaşamları etkileniyor” ifadeleri kullanıldı.

Dava aynı zamanda uygulamanın Çin ile olan bağlantılarını da ele alıyor. Kısa vide formatı ile dünyayı ele geçiren uygulama ne yazık ki bir çok suçlama ile karşı karşıya.

Kingston FURY DDR4 UDIMM bellekler yeni görünümüyle dikkat çekecek