Apple en zorlu dava ile karşı karşıya!

Facebook ve Apple savaşı

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Apple, en zorlu dava ile karşı karşıya kaldı. Şirket bugüne kadar hiç böylesi ile karşılaşmadı. İşte merak edilen detaylar.

Apple en zorlu dava süreci, Çinli Shanghai Zhizhen isimli bir firmayla başlıyor ve iddialar son derece büyük. Özellikle de Apple şirketinin hırsızlıkla suçlanması büyük sorunlar yaratacak gibi görünüyor. Çinli Shanghai Zhizhen isimli bir firma, Apple şirketinin kendilerinden bazı teknolojileri çaldığını ifade ediyor.

Apple zorlu dava süreci ile karşı karşıya

Toplamda 10 milyar yuan (yaklaşık 9.760.000.000 TL) değerindeki patent davası,  her ne kadar sadece maddi yönden zarar verecek gibi görünse bile aslında durum çok daha ciddi. Apple şirketi yeni bir tehditle karşı karşıya.

Apple en zorlu dava

Çin’de satış yapması tamamen yasaklanma ihtimali bulunan Apple, büyük korku yaşıyor. Bazıları herhangi bir ceza almama ihtimali olduğunu da ifade ediyor. Ancak Çin ve ABD arasında devam eden mücadele her konuda belirsizlik yarattı. Eğer bu davayı karşı taraf kazanırsa durum çok ciddi olacak. Mesela iPhone’ların yanı sıra iPad’ler, Apple Watch’lar, Apple TV’ler ve Homepod benzeri akıllı hoparlörler Çin’de satışa sunulmayacak.

Böyle bir durumun yaşanması Çin için çok büyük bir kayıp anlamına geliyor. Shanghai Zhizhen şirketi; 10 milyar yuanlık hasarının karşılanmasının yanı sıra Apple’ın patent ihlalinde bulunduğu ürünleri satmamasını istiyor. Sizce dava sonucu ne olur?