TikTok yapay zeka kullanarak çocukları koruyacak: Yeni bir çalışma başladı

TikTok videoları daha uzun olabilecek!

TikTok yapay zeka kullanarak önemli bir gelişmeye imza atmak istiyor. Şirketin özellikle algoritmalar konusunda büyük bir deneyimi var. Hadi gelen konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan TikTok hem şiddet hem de çıplaklık içerikli paylaşımlara sıcak bakmıyor. Aslına bakacak olursak TikTok platformu çıplaklık bakımından birçok farklı içeriğe sahip. Aynı şekilde şiddet içerikli paylaşımların ciddi oranda olduğu biliniyor.

Mesela geçtiğimiz aylarda Hintli bir TikTok fenomeni kız arkadaşına kezzap fırlattığı videoyu yine bu platformdan paylaştı. Böylesine riskli davranışların olduğu TikTok platformu elbette tüm devletlerin yakın takibi altında.

TikTok yapay zeka kullanarak büyük bir gelişme yakaladı

Sansürlenmiş içerik, çıplaklık ve yasa dışı faaliyetler ile mücadele konusunda kararlı olduğunu göstermek isteyen TikTok yeni bir algoritma kullanıyor. Bu algoritma diğerleri ile kıyaslandığında çok daha güçlü. Ayrıca doğruluk payı bakımından da değerlendirildi.

TikTok yapay zeka kullanarak

Yapılan açıklamalara göre bu yeni algoritmanın hata payı 1/20 oranında. Bu gerçekten de oldukça iyi bir rakam. Yaptırıma tabi tutulan 20 video içerisinden bir tanesinin yanlışlıkla kaldırılmış olması algoritmanın doğru çalıştığını gösteriyor. İlk defa ihlalde bulunan içerik üreticilerine öncelikle uyarıda bulunuyorlar. Daha sonradan tekrar ihlal yapılması halinde video 48 saat süreyle askıya alınıyor.

TikTok sahibi ByteDance, uygulamasının yapay zekasını satmaya başladı

Devam eden ihlaller ile birlikte yalnızca saat görüntüleme özelliği videolar için geçerli hale geliyor. Eğer yapılan ihlaller sürekli olarak devam ederse hesap tamamen yasaklanıyor. İlk olarak ABD ve Kanada gibi ülkelerde uygulanacak sistem dünyanın genelinde geçerli olacak. Peki siz bu yeni TikTok kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?