TikTok, ‘rahatsız edici içerikler’ için arama sonuçlarına uyarılar ekliyor

TikTok, 'rahatsız edici içerik' için arama sonuçlarına uyarılar ekliyor

Pazar günü popüler video paylaşım uygulaması TikTok ana şirketi ByteDance, Pazartesi günü yerel saatle Trump yönetimine dava açacağını doğruladı. Sebep ise uygulamanın Başkan Donald Trump tarafından Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hizmetini yasaklayan yürütme emri. Ayrıca uygulama bir de “uyarılar” sekmesi ekliyor. İşte detaylar.

TikTok, uygulama içinde arama sonuçlarına, sonuçlar “üzücü içerik” olabileceği zaman kullanıcıları uyaracak yeni uyarılar ekliyor. Uygulama hali hazırda geçen yıldan beri tek tek videolarda “hassas içerik” uyarılarını kullanıyor. Ancak güncellenmiş uyarılar, video içeriklerine yaklaşım konusunda bambaşka bir yaklaşım izleyecek.

TikTok, 'rahatsız edici içerikler' için arama sonuçlarına uyarılar ekliyor

Bir blog gönderisinde TikTok, yeni uyarı sistemine uyabilecek bir video örneği olarak “korkutucu makyaj” örneğini kullandı. Şirket, kullanıcıların yine de sonuçları görüntülemek için uyarıyı kaldırabilecekleri de belirtti. Platform son zamanlarda içerikleri hakkında daha hassas bir yaklaşım tutunmaya çalışıyor diyebiliriz. Geçtiğimiz dönemde Tiktok trendleri yüzünden canından olan gençler olmuştu.

Şirket, TikTok’un intihar ve kendine zarar verme ile ilgili arama sonuçlarını da değiştirdiğini söyledi. Uygulama, yardım hatlarına direkt olarak bağlantı sağlayacak şekilde güncellendi. Geçen yıl, başlangıçta Facebook Live’da yayınlanan bir intihar videosu, TikTok’ta viral olmuştu. Şirket bu videonun önüne geçmeye çalışsa da kullanıcılar bir şekilde bu videoyu izleyebildiler. TikTok o zamandan beri kaybettiği itibarı geri kazanmak için bir çok yenilik yaptı ve hala da yapıyor.

Asus VivoBook S14 inceleme: Hem iş hem de okul süreçleriniz için