Çin uygulamalarını kaldıran uygulama kaldırıldı!

Çin uygulamalarını kaldıran uygulama

Çin uygulamalarını kaldıran uygulama bugün Google Play Store’dan kaldırıldı. Peki, Google neden bu uygulamayı kaldırma gereği duydu?

Çin ile Hindistan arasındaki gerginlik son olarak Play Store‘a taşınmıştı. Hintli bir geliştirici Remove China Apps isimli uygulaması ile Çin menşeli uygulamaları tek tıkla kaldırma imkanı sunmuştu. 5 milyonda fazla kişi tarafından indirilen Çin uygulamalarını kaldıran uygulama bugün ironinin kralını yaşadı.

Google Android TV üzerinde çalışıyor! Duyuru çok yakında gelebilir!

Google, bugün Remove China Apps isimli uygulamayı Play Store’dan kaldırdığını açıkladı. Peki, Google neden böyle bir karar aldı? Google bildiğiniz gibi Android’i daha güvenli hale getirmek için politikalarını sürekli yeniliyor. Bu politikalar arasında uygulamaların üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarının kaldırılmasını ve devre dışı bırakılmasını engellemeye izin verilmiyor.

Çin uygulamalarını kaldıran uygulama

Remove China Apps Google’ın bu kuralını fazlasıyla ihlal ettiği için Play Store’a veda etti. Ancak geliştirici muhtemelen uygulamasını yine geliştirmeye ve APK. olarak yayınlamaya devam edecek gibi görünüyor. APK. olarak yüklenen uygulamalar her ne kadar Android’i tehdit etse de Google bu konuda yapısı gereği bir şey yapamıyor.

Android’in asla güvenilir bir işletim sistemi olamayacağının en büyük kanıtı olan mağaza dışı uygulama yükleme olayının bir an önce son bulması gerekiyor. Google da Apple gibi içine kapanması ve işletim sistemini daha stabil ve güvenli bir şekilde geliştirmesi lazım.