Tesla Robotaksi Etkinliği Yatırımcıları Heyecanlandırmadı

tesla cybercab

Büyük ses getiren Tesla Robotaksi etkinliği teknoloji dünyasında heyecan yaratmış olsa da bu heyecan yatırımcı tarafına yansımadı.

Bildiğiniz gibi Tesla geçtiğimiz hafta oldukça önemli bir etkinlik geliştirdi. Nereyse 10 yıldır tamamen otonom olacak sürücüsüz araçlar üzerinde çalışan şirket, uzun süredir beklenen bu Robotaksi etkinliğinde, yeni sürücüsüz araçlarını ve araç konseptlerini görücüye çıkardı. Tesla’nın füturistik görünümlü yeni araçları, teknoloji dünyasında heyecanla karşılandı. Ne var ki yatırımcı tarafında böyle bir heyecandan pek iz yoktu. Aksine yatırımcılar bu etkinlikten büyük ölçüde hayal kırıklığıyla ayrılmış gibi görünüyor. Zira etkinlikten hemen sonra Tesla hisseleri yüzde 6 değer kaybetti.

Tesla Robotaksi

Tesla Robotaksi etkinliğinin beklenen etkiyi yaratmamış olmasının birkaç önemli sebebi var. Bunlardan ilki, bir süredir beklenen Tesla Model 2’nin tanıtılmamış olması. Yaklaşık 25 bin dolara satılacak bir elektrikli otomobil olacak Model 2’nin Tesla’nın düşen satış rakamlarını yukarı çekebileceğine inanılıyordu. Ancak şirket nedense bu aracı tanıtmadı. Onun yerine tamamen robotaksilerine odaklandı. Bu karar yatırımcı nezdinde pek hoş karşılanmadı. Çünkü şirketin robotaksisi olan Cybercab, en erken 2027’de yollara çıkacak. Yani kayda değer bir gelir getirmesi için neredeyse iki yıl beklenmesi gerekecek. Bu da kısa vadede bir düzelme görmek isteyen yatırımcıları memnun edecek bir şey değil. O yüzden bu arada geliri arttırmak için Model 2’ye umut bağlanmıştı. Ama o da gelmeyince yatırımcılar etkinlikten mutsuz ayrıldı. Bu da haliyle hisselere yansıdı.

Bu memnuniyetsizliğin ikinci sebebi ise Tesla Robotaksi projeleri konusunda elle tutulur bir proje ortaya koyulmamış olması. Evet Tesla bu araçları tanıttı tanıtmasına ama bunların tam olarak ne zaman satışa çıkacağını ya da benzer robotaksiler karşısında nasıl öne geçeceğini detaylandırmadı. Bu da yatırımcılar için belirsizlik anlamına geliyor ki bu da hisselerdeki düşüşün bir diğer sebebi oldu.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor