TIGGO 7 ve TIGGO 8 ile Çifte Birincilik Kazandı

TIGGO

J.D. Power’a göre Chery, TIGGO 7 ile orta boy ekonomik SUV’lar arasında birinci olurken TIGGO 8 ise orta boy SUV’lar arasında birinci sırayı aldı.

Araştırma ve değerlendirmelerinde bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla tanınan J.D. Power, tüketicilerin gözünde yüksek güvenilirliğe sahip. J.D. Power, Çin pazarına girdiği günden bu yana her yıl, IQS, APEAL, VDS, SSI ve CSI gibi Çin otomotiv endüstrisine yönelik kapsamlı ve etkili birçok güvenilir araştırma raporu yayınlıyor. Bu raporlar, tüketicilerin otomobil seçimi ve satın alımı açısından referans değeri taşıyor.

TIGGO

35.155 araç sahibine ulaşıldı!

J.D. Power’ın Haziran 2022 ile Mart 2023 arasında yeni araç satın alan 35.155 geleneksel yakıtlı araç sahibinin değerlendirmesine dayanan APEAL’i (Çin Otomotiv Performansı, Uygulama ve Düzen Araştırması), 21 yıldır yayınlıyor. Rapor, 48 markanın 230 modelini kapsıyor. Veri toplama işlemi, Aralık 2022 ile Mayıs 2023 arasında Çin’in 81 büyük şehrinde gerçekleştirildi.

Araştırma, fosil yakıtlı araç sahiplerinin yeni bir otomobilin farklı yönleriyle çekiciliğine yönelik duygularını ve memnuniyetini ölçüyor. Ayrıca 10 araç kategorisinde 37 unsuru da içeriyor: Görünüm, ayar ve çalıştırma, binme/inme, gövde içi, araç performansı, sürüş deneyimi, güvenlik hissi, araç içi bilgi-eğlence sistemi, sürüş konforu ve yakıt ekonomisi.

TIGGO

Yeni bir otomobil alacaklar ilk olarak tasarıma bakıyor!

Bu rapor aynı zamanda yeni otomobil alıcılarını heyecanlandıran ve sevindiren araç unsurlarını da ortaya koyuyor; otomobil üreticilerinin çekici araçlar tasarlaması ve geliştirmesi için önemli bir temel oluşturuyor. Çin, fosil yakıtlı araç sektörünün genel çekicilik endeksi 2023 yılında 738 puan (1.000 puan üzerinden) olup, 2022 yılına göre 8 puanlık bir artışla son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Araştırma, tüketicilerin otomobil satın alma kararlarında, otomobil ürünlerinin çekiciliğinin öneminin her geçen yıl arttığını ortaya koyuyor. Ürün tasarımı, artan oranda araç değiştiren alıcıların satın alma davranışlarının yüzde 37’sini, ilk kez satın alanların ve diğer alıcıların ise yüzde 33’ünü etkiliyor. Ürünün çekiciliği aynı zamanda “ağızdan ağıza-kulaktan kulağa” tavsiye yoluyla da oldukça pozitif bir korelasyona sahip. “Cazibe Endeksi” puanı ne kadar yüksek olursa, kullanıcının ürünü tavsiye etme isteği de o kadar güçlü oluyor.

TIGGO

SUV TIGGO Ailesi’nden çifte birincilik!

Küresel SUV pazar segmentinde yer alan Chery’nin TIGGO ürünleri, 3,4 milyon adedi aşan satışa ulaştı. Güçlü karakterleri, zengin donanımları, fonksiyonel iç mekanları, verimli performansları ve popüler tasarımlarıyla hak edilen bu başarılarıyla pek çok ülkenin en çok tercih edilen SUV modelleri Chery TIGGO modelleri oluyor.

Müşteriler tarafından vurgulanan bu özellikler, 2023 APEAL’da TIGGO 7’ye orta boy ekonomik SUV segmentinde birinciliği getirirken, TIGGO 8 ise orta boy SUV segmentinde birinciliği kazandı. Çifte zafere ulaşan Chery, başarılı SUV modellere yaptığı yatırımların karşılığını alırken, doğru bir vizyon ve model stratejisi geliştirdiğini de ortaya koydu. Araştırma raporuna göre 2023 yılında geleneksel fosil yakıtlı SUV’ların çekicilik endeksi, bir önceki yıla göre 6 puan artarak 736 puana yükseldi. Chery TIGGO modelleri, bu yükselişin yer aldığı kategoride bulunuyor.

Rapor: iPhone 15 Pro’lar yüksek fiyatla satışa sunulacak