The Meg beklentileri aşmayı başardı

the meg

1998 yılında raflardaki yerini alan The Meg isimli kitap serisinden uyarlanan film, açılış haftasında beklentilerin çok üzerinde bir hasılata ulaştı. İşte detaylar.

Genel olarak kitapların sinema dünyasına uyarlanması, alışık olduğumuz bir durum. Hatta son yıllarda kitaplar haricinde, oyunlar, çizgi romanlar ve hatta mangalar da sinema dünyasına uyarlanıyor. Nitekim sayfalardan, beyaz perdeye geçen son eser, 1998 yılında okurları ile buluşan The Meg isimli seri oldu.

The Meg ilk haftasında beklentileri aştı

Uzun süredir beyaz perdeye aktarılacağı konuşulan filmin, sinema serüveni hayli sancılı başlamıştı. Filmin kadrosu, çekileceği mekanlar ve senaryosu yapım sürecinin uzamasına zemin hazırlamıştı.

Sonunda yapımcılar filmin başrolü için Jason Statham ile anlaşmış ve çekimlerin büyük bir bölümünün de Çin’de gerçekleşmesine karar vermişlerdi. Hatta The Meg kadrosunun önemli bir bölümü de Çinli oyunculardan oluşturuldu.

Nitekim geçtiğimiz hafta sonu ABD ve dünyanın birçok ülkesinde vizyona giren film, beklentilerin üzerinde bir açılışa imza attı. ABD’de 44 milyon doları aşan hasılatıyla zirvede yer alan film, beklenildiği üzere Çin’de de 50 milyon dolara yakın bir gelir elde etti. İlk 3 gün sonunda dünya genelinde 141.5 milyon dolarlık bir hasılata ulaşan yapım, şimdiden kendi masraflarını çıkarmış oldu diyebiliriz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. The Meg, ABD ve Çin’de olduğu gibi Türkiye’de de açılış haftasında zirvede yer aldı.

En iyi cosplay çalışmaları