Hababam Sınıfı Yeniden beyaz perdeye geliyor

hababam sınıfı

Türk sinema tarihinin efsane serilerinden biri olan Hababam Sınıfı 2019’da tekrardan vizyona  girecek. İşte Hababam Sınıfı Yeniden hakkında ortaya çıkan ilk detaylar.

Rıfat Ilgaz’ın yazdığı Hababam Sınıfı isimli romanından uyarlanan ve kitap serisiyle aynı ismi taşıyan sinema filmi 1975 yılında vizyondaki yerini almıştı. Filmde oynayacak olan oyuncular, o günün az tanınan ya da tanınmayan isimlerinden seçilmişti. Buna rağmen film kısa sürede önemli bir başarı yakalamış ve devam filmleri ile uzun soluklu bir seri halini almıştı.

Hababam Sınıfı bugüne kadar belirli aralıklarla pek çok kez beyaz perdeye uyarlandı. Fakat hiç bir film, 1975 yılında vizyona giren ve kadrosunda Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Şener Şen, Adile Naşit ve Münir Özkul gibi isimleri barındıran orijinal film kadar ses getiremedi.

Seriyi severek takip edenlerin de bileceği üzere son uyarlama 2004 yılında Hababam Sınıfı Merhaba ismiyle vizyona girmiş ve bu filmi Hababam Sınıfı Askerde ve Hababam Sınıfı 3.5 isimli yapımlar takip etmişti.

Hababam Sınıfı Yeniden geliyor!

Şimdi ise Türk sinema tarihinin sevilen serisi bir kez daha beyaz perdeye uyarlanmaya hazırlanıyor. Yönetmenliğini Doğa Can Anafarta’nın yapacağı Hababam Sınıfı Yeniden’in senaryosunu Evren Erdoğan ve Ayşe Balıbey yazacak.

hababam sınıfı yeniden

Filmin oyuncuları ise aynı orijinal filmde olduğu gibi tanınmamış isimlerden seçilecek. Seçilen kişilere kısa bir oyunculuk eğitimi de verilecek. Yeniden çevrim olan Hababam Sınıfı Yeniden’in 2019 yılında vizyona girmesi bekleniyor.

Battlefield 5 betası için yeni açıklama