The Last of Us Part 2 ne zaman çıkacak?

last of us 2

Şu aralar PlayStation 4 sahiplerinin en çok bekledikleri oyunlara dair bir liste yapsak, sanırım ilk sırayı The Last of Us Part 2 alacaktır. Sony’nin geçtiğimiz E3 ve Gamescom’da ufak bukleler halinde gösterdiği oyun hala geliştirme aşamasında. Peki oyunun ne kadarı tamamlandı dersiniz? Naughty Dog sonunda bu konuya ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

The Last of Us Part 2 yolu yarıladı

The Last of Us Part 2 ilk duyurulduğunda oyunun yaklaşık olarak 2 senedir yapım aşamasında olduğu belirtilmişti. Elbette bu süreç içerisinde Naughty Dog’un yürüttüğü diğer projelerin öncelikli olmasından ötürü, yeni Last of Us oyunu için ufak bir ekip görevlendirilmiş. Doğal olarak proje üzerinde çalışan sayısı az olunca oyunun geliştirme aşaması da hayli yavaş ilerliyor. Neyse ki diğer Naughty Dog oyunlarının tamamlanmasıyla birlikte, tüm ağırlık The Last of Us’ın yeni oyunu üzerine kaydırılmış durumda.

Hatırlanacağı üzere, Sony bu oyunu ilk duyurduğunda henüz yapım aşamasının başlarında olunduğunu belirtmişti. Yani bu oyunu 2018’in sonlarından önce beklemeyin anlamına da geliyordu.

Geçtiğimiz gün Naughty Dog tarafından yapılan resmi açıklamada ise oyunun yüzde 50 – 60 oranında tamamlandığı belirtildi. Ayrıca önümüzdeki E3’te The Last of Us Part 2’ye ait bazı oynanış görüntülerinin paylaşılacağına dair dedikodular da mevcut.

E3 2018, Haziran ayında gerçekleşeceğine göre, bu tarihten önce oyunun çıkmasını beklemek hayal olur. Muhtemelen The Last of Us 2 çıkış tarihi de E3 2018’de netlik kazanacaktır.

The Witcher dizisi hakkında yeni detaylar