Tesla yeni nesil otomobilini Meksika’da üretecek

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Tesla, yeni nesil otomobilini Meksika’da açacağı yeni Gigafactory’de üreteceğini duyurdu. Bu şirketin altıncı Gigafactory tesisi olacak.

Özellikle 2022’nin başından beri tüm dünyada etkileri hissedilen küresel finansal kriz neredeyse tüm şirketler gibi Tesla’yı da yatırımlarını kısmaya itmiş olsa da, şirket gelecek planları için elzem gördüğü noktalara önemli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bunun başında da üretim tesisleri geliyor. Her yıl ürettiği elektrikli otomobil sayısını biraz daha arttıran şirket, önümüzdeki yıllarda da bu artışı sürdürebilmek için üretim tesislerine yenilerini ekliyor.

Gigafactory adını verdiği dev üretim tesislerinin beşincisini geçtiğimiz yıl Berlin’de açan Tesla, bu kez de gözünü Meksika’ya çevirdi. Bu hafta düzenlenen etkinlikte şirket için hazırladığı gelecek planını kamuoyuyla paylaşan Elon Musk, altıncı Gigafactory’yi Meksika’da açacaklarını duyurdu. Bildiğiniz gibi şirketin diğer Gigafactory’leri Nevada, Texas, New York, Shanghai ve Berlin’de yer alıyor.

tesla gigafactory

Meksika’nın Nuevo León şehrinde kurulacak olan bu Gigafactory, Texas sınırının hemen ötesinde olacak. Bu yeni tesis, Tesla’nın Austin, Texas’taki ana merkezinden yaklaşık 600 kilometre uzakta olacak. Bu yeni üretim tesisi, şirketin yeni nesil otomobilinden sorumlu olacak. Ancak bu yeni nesil otomobil hakkında bilinenler oldukça kısıtlı. Musk bu hafta düzenlediği etkinlikte bu yeni araçları hakkında herhangi bir açıklama yapmadığı gibi, bu konuya dair soruları da özellikle cevapsız bıraktı.

Amerikalı otomobil üreticisi Meksika’da kuracağı Gigafactory için ilk aşamada yaklaşım 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Ancak bu tesisin toplam maliyetinin 10 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor.

Messi takım arkadaşlarına altın kaplama iPhone 14 yaptırdı