Tesla sahipleri yardım istiyor!

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

Dünyada kişi başına düşen Tesla otomobil sayısının en fazla ülke olan Norveç’de bir grup Tesla sahibi araçlarıyla “HELP” yazarak açlık grevine başladı.

Tesla sahipleri yardım istiyor! Tesla denildiğinde akla ilk gelen şeyler çoğunlukla olumlu algılar. Dünyanın en önemli elektrikli otomobili olması, tam otonom sürüş moduyla gelecekten gelmiş gibi durması bu algıların en önemlileri. Ancak bir de çok dillendirilmeyen kronik problemler var ki, insan bu sorunları okurken bile yoruluyor. İşte Norveç’li bir grup Tesla otomobil sahibi, bu sorunların tam listesini yaparak çözülmesi için açlık grevine başladı.

Tesla, tüm modellerinde fiyatları 6.000 dolara kadar artırdı!

Protesto için Elon Musk’ın Norveç’e gelmesini bekleyen 17 Tesla otomobil sahibi, ünlü milyarderin konuşma yapacağı konferansın ilk gününde araçlarını yan yana ve uygun şekilde dizmek suretiyle “HELP” yani yardım yazarak tüm dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Seslerini duyurmayı başaran Tesla sahipleri, bitip tükenmek bilmeyen sorunlar nedeniyle servislerden çıkamamaktan şikayetçi.

1

Tesla sahipleri yardım istiyor!

Kişi başına en çok Tesla otomobil düşen ülkeler sıralamasında ilk sırada olmaları nedeniyle oldukça önemli bir ülkenin vatandaşı olan Norveçli sürücüler, yaklaşık 30 maddeden oluşan kronik sorun listesi yayınladı. Bu listeye bakıldığında aracın sağlam bir yeri yok gibi göründüğünü belirtip hemen Tesla sahiplerinin iddialarından birkaçını sayalım.

Tesla inceleme altına

Açıklanan listeye göre, otopilot düzgün çalışmıyor, araç aşırı sıcak ve aşırı soğuk havalarda çalışmıyor, aydınlatmalar düzgün çalışmıyor, pencereler tam olarak kapanmıyor, belirtilen km menzillerine asla ulaşamıyor, Tesla Model 3 gibi yeni araçlarda paslanmalar görülüyor, aracın interneti düzgün çalışmıyor, bagaj kapağından yağmur suyu sızıyor gibi gibi gibi. Liste uzayıp gidiyor. Bu sorunlardan birkaç tanesinin bile normal bir araçta başınıza gelmesi can sıkıcıyken eğer gerçekten Tesla modelleri bu yaklaşık 30 kronik problemin 3-5 tanesine bile sahipse Elon Musk’ın başı ilerleyen zamanlarda çok ağrıyabilir. Bakalım milyarder iş insanı bu liste karşısında bir açıklama yapacak mı?

Kripto para platformları için sert uyarı!