Tesla kullanıcılarının kişisel verileri tehlikede

tesla araçları hakkında inceleme

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir konu Tesla kullanıcılarının kişisel verileri ile ilgili tehlikeyi gösteriyor. Hiçbir Tesla kullanıcısı güvende değil.

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden bir tanesi olarak bilinen Tesla kullanıcılarının kişisel verileri ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. firmanın her ne kadar kullanıcı verilerine büyük bir önem gösterdiği söylense bile, yine de durum biraz farklı. Özellikle de Tesla firmasının eski otomobillerini kullananlar çok daha büyük tehlike altında. Peki Tesla şirketi bununla ilgili önlemler alıyor mu?

Tesla kullanıcılarının verileri düz metin olarak saklanıyor

Siber güvenlik kuruluşu Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu tarafından yapılan açıklamalarda Tesla sahiplerinin araçlarını sattıklarında manuel olarak bütün bilgileri silmelerinin önemine vurgu yaptı. Özellikle de eski sürümden yeni sürüme geçen kişilerin şifrelerini yenilemelerini de önerdi.

Tesla Cybertruck 6

Beyaz şapkalı hacker grubu GreenTheOnly konuyla ilgili bomba açıklamalar yaptı. Onlara göre eBay üzerinden Tesla sahiplerinin bilgileri satılıyor. İşin ilginç tarafı sadece bu değil. Aynı zamanda satılan bilgiler arasında sadece Tesla sahipleri bulunmuyor. Aynı zamanda Netflix ve Spotify gibi şirketlerin kullanıcıları da bilgileri satılan kişiler arasında yer alıyor. Beyaz şapkalı hacker grubu kullanıcı şifrelerinin düz metin olarak saklayan hiçbir firmanın güvenli olmadığını söyledi.

Tesla sürücüsüz araç alanında üst seviyeye çıkıyor!

Şu anda aktif olarak dünya çapında çalışan şirketler şifreleri düz metin olarak saklıyor. Bu durum kullanıcıların hızlı bir şekilde şifrelere ulaşmasına yardım ediyor. Sizce kullanıcı bilgileri şirketlerin söylediği gibi gerçekten de güvende mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.