Tesla hırsızlık iddiaları ile çalkalanıyor: Tazminat ödenecek

Tesla mikroçip sorunu

Her geçen gün daha fazla büyüyen Tesla hırsızlık iddiaları eski bir çalışanın başını yakabilir. Yaklaşık olarak 2 yıl kadar önce ortaya çıkan bu iddialar yeni yeni sonuçlanıyor.

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil firmaları içerisinde yer alan Tesla hırsızlık iddiaları ile mahkemeye başvurmuştu. Hatırlayacağınız üzere firmanın eski mühendislerinden bir tanesi olan Cao Huangzhi otopilot kaynak kodlarını çalmakla suçlanmıştı. Fakat kendisi böyle bir şey yapmadığını söylüyordu.

Şirketlerin bazı önemli bilgilerinin çalışanları tarafından ele geçirildiği biliniyor. Bunun çok farklı amaçları olabiliyor. Mesela kimileri bu bilgileri başka şirketlere satıyor. Bazıları ise ajanlık yaparak ciddi miktarlarda kazanç elde edebiliyor. Bu nedenle firmaların kendi çalışanlarına karşı bazı güvenlik önlemleri aldığı söylenebilir. Fakat eski bir mühendis tüm bu güvenlik önlemlerini aştı.

Tesla tazminat ödenmesini sağladı

Tesla şirketinin başına gelen olay diğerleri ile neredeyse aynı diyebiliriz. Otomotiv devlerinden bir tanesi olan XMotors Tesla firmasından bazı bilgileri çalmakla suçlanıyor. Ancak şirketin bunu doğrudan yapmadığı söyleniyor. Bunun yerine Tesla içerisinde çalışan bir mühendis kullanıldı.

Tesla hırsızlık iddiaları

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bir Rus hacker Tesla çalışanı ile irtibat kurmuştu. Onun bilgileri vermesi karşılığında para teklifinde bulundular. Fakat o bunu kabul etmeyerek bilgisayar korsanının yakalanmasını sağladı. Tesla yine benzer bir olay yaşadı.

Tesla nesne tahmin etme projesini ileriye taşıyor

Kodlar her ne kadar verilmemiş olsa bile yine de bazı iddialar ortalığı fena karıştırdı. Ya da en azından bu mühendis kodları XMotors ile paylaşmadığını söylüyor. Ancak bunun zayıf bir ihtimal olduğunu söyleyebiliriz. Mahkeme tarafından verilen karara göre eski Tesla mühendisi şirkete tazminat ödeyecek. Gelişmeler geldikçe sizlere aktarmaya devam ediyoruz.