Tesla’nın Bitcoin Hamlesi Endişe Yarattı

Tesla Bitcoin

Tesla’nın 760 milyon dolar değerindeki Bitcoin stoğunu iki yıl sonra ilk kez yerinden oynatması, kripto para piyasalarında paniğe sebep oldu.

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla Motors hakkında pek bilinmeyen gerçeklerden biri de şirketin kayda değer bir Bitcoin rezervine sahip olduğu. Tesla’nın elinde yüz milyonlarca dolar değerinde kripto para bulunuyor. Ancak gelen son haberlere bakarsa şirket bu kripto paranın bir kısmını bulmakta zorluk çekiyor.

Tesla son iki yıldır dijital cüzdanında herhangi bir işlem yapmamıştı. Yani şirketin kripto paraları olduğu yerde duruyordu. Ta ki geçtiğimiz haftaya kadar. Geçtiğimiz hafta bir anda şirketin kripto parasının neredeyse tamamı başka cüzdanlara aktarılmaya başlandı. 760 milyon dolar değerindeki kripto paranın sahipleri bilinmeyen dijital cüzdanlara aktarılması, şirket içinde büyük paniğe sebep oldu.

tesla bitcoin

Kripto dünyasındaki genel kanı, Elon Musk’ın elindeki kripto paraları nakde çevirmek için böyle bir hamle yaptığı yönünde. Ama bu durum endişeleri gidermiyor, aksine kripto yatırımcılarını daha da endişelendiriyor. Çünkü Tesla’nın elindeki Bitcoinlerin tamamını bir anda satması kripto piyasalarında sarsıcı bir şok dalgası yaratabilir. Çünkü böyle bir durumda sadece satılan miktarın büyüklüğü değil, bunu satanın Elon Musk olması da piyasaları etkileyecektir. Elon Musk gibi önemli bir figürün şimdi Bitcoin’den çıkıyor olması, bu kripto paraya olan güvenin azalmasına sebep olabilir. Bu da bir toplu satma trendine yol açabilir. Musk’ın gerçek niyetinin ne olduğunu bekleyip göreceğiz. Ancak Tesla’daki bu hareketlilik kriptocular için pek hayra alamet değil gibi.

Honor X60 ve X60 Pro Resmen Tanıtıldı