Tesla Apple arasındaki rekabet büyüyor

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Otomobil dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Tesla, borsa değeri olarak Apple’ı geçmeyi hedefliyor.

Tesla Apple arasındaki rekabet büyüyor. Dünyanın en zengin insanı konumundaki Elon Musk, şirketinin de bir numara olmasını istiyor. Hatta Musk’ın hayali dünyanın en değerli iki şirketi olan Apple ve Saudi Aramco’nun toplam değerinden bile daha değerli bir şirkete sahip olmak.

apple

Amerikalı teknoloji devi Apple’ı anlatmaya zaten gerek yok. Dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan Apple, an itibariyle 2,37 trilyon dolarlık bir değere sahip. Bununla birlikte Saudi Aramco’yu daha önce duymamış olabilirsiniz. Suudi Arabistan’ın petrol faaliyetiyle iştigal eden kamu şirketi olan bu firmanın piyasa değeri ise yaklaşık 2,11 trilyon dolar.

Apple Store çalışanlarının şikayetleri bitmiyor!

Tesla Apple arasındaki rekabet büyüyor

İşte Elon Musk, tarafından yapılan açıklamaya göre Tesla gelecek 4-5 yıl içerisinde Apple ve Saudi Aramco’nun toplamından daha değerli bir şirket haline gelecek. Bu açıklama aslında Elon Musk için bile son derece iddialı. Nitekim Amerika teknoloji borsası olan Nasdaq’da işlem gören şirketin şu an ki değeri yaklaşık 670 milyar dolar. Bu açıdan bakıldığında Elon Musk’ın hayalini gerçekleştirebilmek için Tesla’nın bu süre zarfında neredeyse 7-8 katına kadar değerlenmesi ve aynı zamanda bu sürede rakip şirketlerin ise yerinde sayması gerekiyor.

Apple Store çalışanları greve başladı

Böyle bir senaryo gerçekleşir mi orası bilinmez ancak Elon Musk’ın kendisine bu kadar güçlü rakipler seçmiş olması, Tesla’nın geleceği konusunda ne kadar kararlı olduğunu da bir göstergesi olarak gösterilebilir.

BMW elektrikli otomobil üretimi için servet harcayacak