Tesla açılan 2 milyar dolarlık davayı düşürdü

Tesla açılan 2 milyar dolarlık davayı düşürdü

Bloomberg’in bildirdiğine göre, Nikola şirketinin kurucusu Trevor Milton’ın dolandırıcılık suçlamalarıyla ilgili bir suç duyurusu ile karşı karşıya kaldı. Bu sebeple, Nikola Corp.’un Tesla Inc.’e karşı açtığı 2 milyar dolarlık patent ihlali davasını düşürdüğü bildiriliyor. İşte detaylar.

San Francisco mahkemesindeki bir dosyaya göre, her iki şirket de birbirlerine karşı tüm iddiaları ve karşı iddiaları geri çekmeyi kabul etti. Nikola Tesla’yı ön cam tasarımı, gövde ve yan kapı için birkaç patentli tasarımı kopyalamakla suçladı. Tesla tüm iddiaları reddetti ve karşı dava açtı. Nikola, hidrojenle çalışan Nikola One yarı kamyonunu 2016 yılında, kirlilik içermeyen 800-1.200 mil menzil vaadiyle tanıttı.

Tesla açılan 2 milyar dolarlık davayı düşürdü

Bununla birlikte, şirket yatırımcıları aldatmakla suçlandı. CEO Trevor Milton daha sonra federal bir  jüri tarafından iki adet menkul kıymet dolandırıcılığı ve bir adet elektronik dolandırıcılık ile suçlandı. İddiaları yalanladı. İki şirketin bu çalkantılı serüveni şimdilik son bulmuş gibi görünüyor. Nikola, Tesla’nın elektrikli kamyon tasarımının, 2016’da tanıttığı eski bir kamyon prototipi için mevcut tasarım patentlerini ihlal ettiğini iddia etmişti. Özellikle, Nikola’nın Nikola One kamyonunun tasarımı için aldığı bir dizi üç tasarım patenti söz konusuydu. Patentler, orta giriş kapısı, gövdenin genel şekli ve kabinin etrafını saran ön cam gibi basit tasarım özellikleriyle ilgili.  Nikola, davada Tesla’dan 2 milyar dolar tazminat talep ediyordu.

NASA, Artemis I görevinde Alexa ses kontrolünü test edecek